Реклама / Ads
7| 4893 |10.02.2017 НОВИНИ

Вл. Горанов за обещанията на ГЕРБ и кашите на Левицата

.
Владислав Горанов
Нашата задача е най-трудна, защото направихме много, но има и още какво да се прави. Ние можем да предложим действително работещи мерки за управлението на икономиката на държавата. Неща, които досега не намираха място в ценностната система от приоритети, сега намира място в програмата ни. Това каза бившият финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов.
 
Горанов подчерта, че образованието е най-големият им приоритет, който е и дългосрочен. „Липсата на мотивация на младите учители вече се усеща. Сега дойде времето увеличаването на инвестицията в образованието“, заяви той в "Панорама" и добави, че удвояването на учителските възнаграждения е реалистична цел в рамките на един мандат.

„Задължително трябва да се запази данъчната система. В последните две години се видя, че доходите могат да растат устойчиво“, подчерта Горанов. „Винаги преди избори се обръщаме към уязвимите групи и се опитваме да ги примамим с ярки обещания. Ние обаче не сме популисти, за разлика от други партии“, категоричен бе Горанов и заяви, че увеличенията, които обещават от ГЕРБ са на база прогнози.

„Всеки един елемент от нашата програма е съвсем реалистичен и може да се вмести в един балансиран бюджет“. „Обикновено ГЕРБ идва на власт след големи кризи и леви правителства. Обикновено трябва да оправяме кашите им“, припомни бившият финансов министър.

„Надявам се, ако се наложи да се прави широка коалиция, видно е, че все повече и повече трябва да се обучаваме на коалиционна култура. Ние минахме през коалиционно управление, в което търпяхме доста щети. Това, че сме най-голямата партия си има цена. Колкото по-развито е едно общество, толкова повече се развива и ценностната му система. Никой не може да си позволи да бъде небрежен в начина, по който управлява. Хората имат много повече претенции към управляващите ги и това е добре. Ние биваме наказани, ако не се справим“, каза още Владислав Горанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6867 |10.02.2017 Антон Тодоров работил като приятел на Борисов в ГЕРБ . 0| 3708 |10.02.2017 43,1% от българите са против коалиция между БСП и ГЕРБ . 4| 3963 |10.02.2017 ГЕРБ се отказа от мотото за превръщането на страховете в надежда . 5| 5043 |09.02.2017 Нинова отговори на ГЕРБ за СЕТА: Вредно е!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads