Реклама / Ads
21| 4980 |21.06.2010 НОВИНИ

Граждани скачат срещу гей-парада в София

.
В отворено писмо, изпратено до управляващите, 25 граждански организации заявяват позиция, провокирана от третия парад на хомосексуалистите, планиран за 26 юни в София. В него те изразяват загрижеността си по повод непрекъснато ескалиращите искания на гей-активистите.

"Парадът на хомосексуалистите е пореден целенасочен опит да се размият общоприетите граници в обществото и да се ерозират нагласите му по отношение на българското семейство", се казва в писмото.

"Декриминализирането на хомосексуализма и гарантирането на гражданските права на хомосексуалистите се използва като основа за последваща заявка за легализиране на хомосексуалните бракове, които дори да имат право да осиновяват и отглеждат деца.", изтъкват протестиращите.

В обръщението си към управляващите организациите се обявяват против едностранчивото натрапване на хомосексуализма чрез медиите, културата, изкуството и образованието, без да се говори за последствията и рисковете от него, както за отделния човек така и за обществото като цяло.

В тази връзка те посочват статистически и медицински факти, говорещи за вредата и риска от хомосексуализма.

Сред тях са многократно по-широкото разпространение на HIV/СПИН, психични разстройства, депресия, самоубийства, драстичното скъсяване на средната продължителност на живота (от 79 на 45 години при жените и от 75 на 43 години при мъжете) и връзката между хомосексуалното поведение и криминогенния фактор, включително склонност към насилие, проституция, педофилия.

В писмото представителите на 25 организации апелират към управляващите да положат всички усилия, според дадените им по Закон правомощия "за утвърждаване традиционните семейни ценности и правата на децата.

Те се обръщат към представителите на властта с молба за „ограничаване на агресивното и едностранчиво налагане на деструктивно за личността и обществото ни поведение чрез "гей-фестивали", "гей-паради", медиите и образователната система."

Писмото е адресирано до президента, министър-председателя, министъра на образованието, министъра на вътрешните работи, кмета на гр. София, омбудсмана, председателя на Съвета за електронни медии и други.

Припомняме, провеждането на гей-парада миналата година също беше съпътствано с редица гневни реакции. Студенти от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски" дори организираха литийно шествие срещу парада на хомосексуалистите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5875 |20.06.2010 Производители на зеленчуци скачат срещу вноса от Турция и Македония . 4| 4449 |20.06.2010 Бандити отвлякоха софиянец, изхвърлиха го на Околовръстното . 8| 4794 |20.06.2010 Догодина данъците скачат . 4| 4612 |18.06.2010 Прецакват София и Пловдив с по- скъпи вода и парно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads