Реклама / Ads
63| 14867 |09.02.2013 НОВИНИ

Гриф разсекретено: Корнелия Нинова планирала общи проекти с "Фронтиер"

.
От публикуваните от Парламентарната комисия за борба с корупцията по високите етажи телефонни разговори могат да се научат доста интересни неща. За контакти, връзки, натиск и още нещо.
 

“Проектът, за който са говорили с Корнелия, върви напред и вероятно ще мине без решение на Министерски съвет, но като се върне в София ще блъфира Краси, но уговорките си остават, уточнява, че вървят напред и като стане, ще станат нещата вероятно... Корнелия уточнява да не се прави нищо до неделя, когато ще се видят трима човека”.

Колкото и да звучи объркано, защото е запис от телефонни разговори, все пак стават ясни някои неща за връзките между пари, политика и власт, използвани за прокарване на “проекти”, от които участващите очевидно са силно заинтересовани.

Продължаваме с Корнелия Нинова. В разговор тя си уговаря среща с Краси, нещо решават, следва факс на Краси до Корнелия “Твоята приятелка е фантастична”, ръкописно от записващия е добавено: “Следователката е фантастична”.

Но Корнелия не свършва с интересите си дотук. Следва един Жоро, който съобщава ,че е взел стратегиите и Корнелия била до него. Били на български и се отнасяли до “Табак”. Краси веднага се намесва и иска да уточни начин да благодари за гостоприемството. Той казва дословно:

”Не може просто така да го подкрепят, а той да не подкрепя никой”.И иска Корнелия да му подскаже начин, та той да ги подкрепи и трите – Корнелия и следователките З.Иванова и Татяна Шарланджиева, написани до този текст от записващия служител.

Действащите лица, ако случайно не сте ги познали- Корнелия Нинова, депутат от БСП бивш зам. министър на икономиката, била е в ръководството на държавната “Булгартабак”, а Красимир Георгиев, собственик на “Фронтиер” и близък с Румен Овчаров.

Вижте документите ТУК:
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5523 |05.02.2013 Президентът: Докладът за атентата в Сарафово е с гриф "Поверително" . 67| 14068 |12.10.2012 Корнелия Нинова поиска имунитета на Яне Янев, а той мръсното й бельо . 15| 7308 |15.09.2012 Корнелия Нинова: Правителството е знаело за атентата на летище Сарафово . 70| 8990 |24.08.2012 А. Кутев: Не се оттеглям; да не ме е сложила Корнелия на поста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads