Реклама / Ads
0| 4821 |05.04.2022 НОВИНИ

Гроздан Караджов: Каримански никога не би допуснал второ КТБ

.
Гроздан Караджов Източник: стопкадър, Нова телевизия
С Любомир Каримански се работи лесно, делови човек е. Като морални устои е човек, който никога не би допуснал второ КТБ. Не знам откъде се породи тази цялата истерия. Това коментира по Нова телевизия вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов по адрес на кандидатът за шеф на БНБ от „Има такъв народ“.
 

„За управител на БНБ има двама кандидати. Това приемам като съревнование. Единната кандидатура носи политическото послание, че една стабилна коалиция излъчва един кандидат. Бих казал, че стабилна коалиция може да излъчи и двама, и трима кандидати“, обясни той.

 

„Който завоюва повече гласове, и откъдето ги завоюва. Далеч съм от мисълта, че тези гласове ще се разделят. Мисля, че ще има депутати от различни цветове, които ще гласуват и за единия, и за другия. Защото и двамата са добри. Това е моето предположение и съм почти убеден, че ще стане така“, добави Караджов.

 

Според него идеята, че ДПС ще реши кой да е кандидатът не отговаря на действителността.

 

„Тя е много опростено-математическа. В парламента в момента има хора, които подкрепят и двамата кандидати. Това ще си проличи по гласуването“, допълни министърът.

 

„Състоянието, в което заварваме пътищата, е меко казано отвратително. Първата стъпка ще бъдат усилията, които ще хвърлим през тази година, за да се оправят магистрали, първокласни и скоростни пътища. След това ще се пренесем и към второкласните“, коментира още той.

 

„За първи път е сложено толкова голямо финансиране. Тоест, държавата предварително слага тази надбавка, която ще получи след това. Ние, като държавно управление, първо даваме - след това обаче искаме този, който ползва - да плаща. 2/3 от средствата за 2021 г. са платени от винетките - не е честно и трябва да балансираме. Тези 2/3 трябва да идват от тежкотоварните превози“, категоричен е министърът.

 

„Фактите са, че тол системата е трябвало да влезе с реален обхват още преди две години. И в момента второкласните пътища са в нейния обхват, но са с нула стотинки. Две години ваканция за превозвачите“, допълни той.

 

Що се отнася до изпращането на оръжия към Украйна Гроздан Караджов поясни, че това е тема изцяло за Народното събрание.

 

„Не съм получавал инструкции от „Има такъв народ” за това какво да ми бъде мнението. Ние трябва да помогнем по всеки един начин, по който Украйна поиска от нас. Всяка една помощ, включително била тя и военна, би трябвало да им бъде предоставена“, поясни вицепремиерът и министър на регионалното развитие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3603 |04.04.2022 Трифонов: Началникът на кабинета изрече внушения и клевети по адрес на Каримански . 0| 3880 |03.04.2022 Никола Минчев: Гюров е кандидатът на управляващата коалиция за шеф на БНБ, не Каримански . 0| 4782 |03.04.2022 Любомир Каримански: Коалицията не е създадена за един пост, не държа на постове . 0| 3035 |02.04.2022 Шефският пост за БНБ няма да е препъникамъкът за коалицията, смята Каримански

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads