Реклама / Ads
0| 2908 |13.04.2022 НОВИНИ

Йорданов: Петков се сети кога да изпраща предложения. Парите за пътните фирмите са кризисен пиар

.
Тошко Йорданов Източник: БГНЕС
Предложението не е добро. Кирил Петков се сети кога да изпраща предложения. В крайна сметка имаше предложение, което беше от самия него. Това, което те бламираха в парламента беше предложено от Настимир Ананиев, а самото предложение беше редактирано пред очите ни от Кирил Петков и Лена Бориславова.
 

Това заяви пред „Евроком“ председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов по повод въпроса с разплащанията към пътностроителните фирми.

 

„След което започнаха да си измислят проблеми заради БНБ. Ние още в неделя заявихме, след като те казаха, че можело да се правят далавери в МРРБ, да си ги взимат тези пари и решенията да ги взима Министерски съвет на кои фирми какво ще се плаща. Това е най-чистият вариант“, обясни той.

 

„Казват, че има корупционна схема, а предложението идва от тях, учудено заяви депутатът от ИТН. Това е пълна глупост и беше направено заради БНБ. Щом ще правят такива намеци всички пари да ги решава Министерски съвет. Не искаме да имаме нищо общо с това и предлагаме да се създаде специална комисия към парламента на паритетен принцип, която да одобрява големите плащания на всички министерства, а не само на регионалното, защото аз мога да имам съмнения за нередности в Министерството на финансите или в това на Даниел Лорер“, каза още Йорданов.

 

„За да бъдем всички спокойни, нека има специална комисия, която да преглежда сделките и да ги одобрява. Предложението не е добро, защото те пропускат и нещо по Конституция. Не може парламентът да одобрява оперативни разходи, на което и да е министерство“, категоричен беше депутатът от „Има такъв народ“.

 

„Тяхното предложение е панически пиар. Нещата трябваше да се направят още преди две седмици. Тук е въпрос на морал. Не може в един момент да казваш, че едно нещо не става, а после да кажеш, че е добро. Да си съберат акъла и да решат Министерски съвет да взима решенията на коя фирма и колко да се плаща. Това е идеалният вариант, а така никой не може да има съмнение за нищо“, завърши Тошко Йорданов.

 

Припомняме, че вчера министър-председателят обяви, че „Продължаваме Промяната“ предлагат над 600 млн. лв., което е около 50% от парите, да се платят веднага на строителните фирми, обаче след санкция на парламента, а останалите 50% да минават през парламентарни комисии след като има доклад на експерти, че тези дейности са реално извършени.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2695 |13.04.2022 Петков се надява днес да бъде одобрено моментално плащане на над 600 млн. на строителите . 0| 3343 |11.04.2022 Кирил Петков: Никой не трябва да слага личната си кариера над стабилността на България . 0| 5548 |11.04.2022 Тошко Йорданов: Има съсредоточаване на огромна власт в ПП и Асен Василев. Някой иска да ни скара . 0| 3765 |10.04.2022 Тошко Йорданов: Петков и Василев оказват политически рекет върху ИТН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads