Реклама / Ads
0| 4540 |12.04.2022 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Петков: 50% от парите за пътищата да се платят веднага, останалите да минат през комисии

.
Кирил Петков
Предлагаме над 600 млн. лв., което е около 50% от парите, да се платят веднага на строителните фирми, обаче след санкция на парламента, а останалите 50% да минават през парламентарни комисии след като има доклад на експерти, че тези дейности са реално извършени. Защото последното нещо, което искаме е да платим едни пари за дейности, които не са извършени или не са извършени напълно.
 

Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който е на среща с представители на пътния бранш днес на Гара Яна край София. Очаква се в рамките на срещата ще бъдат обсъдени проблемите в сектора. Той изрази надежда в четвъртък това предложение да бъде гласувано в парламентарна зала.

 

„За мен е много важно да говоря точно с малките превозвачи. Това са хората, които си изкарват хляба всеки ден с най-голяма трудност и искам да чуя от първо лице кои са основите проблеми, да видим как заедно можем да ги решим, както и да обясня ситуацията с пътищата, която се случва в последната седмица“, заяви той.

 

Припомняме, че вчера „Автомагистрали - Черно море“ обявиха, че подновяват протестните си действия заради забавянето на решението на Народното събрание за изплащане на дължимите 28 млн. лв. за ремонт на отсечката Чирпан-Стара Загора.

 

Що се отнася до напрежението около избора на шеф на БНБ, Петков обясни:

 

„Знаете какво направихме с нашата кандидатура. Вярваме, че когато има конфликт за номинация, е много по-добре да се отдръпне тази номинация, да се седне, да се говори и да се избере номинация, зад която застават всички. В момента г-н Каримански има подкрепата само на един от четирите коалиционни партньори. Не това е начинът“.

 

„За Северна Македония няма да се направи нищо без санкция на парламента“, увери премиерът.

 

Той не отговори на въпрос дали министърът на културата трябва да бъде отстранен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4989 |07.04.2022 Шефът на БНБ - препъникамъкът за коалицията. Проблемът изплува и в парите за пътищарите . 31| 20178 |23.11.2021 Кирил Петков: След пандемията ще форсираме отварянето на бизнеса . 1| 7662 |05.08.2021 Министър Петков: Още тази година ще имаме разрешение за строителство на завода за електромобили . 17| 51057 |21.07.2021 Кирил Петков: Видях как едни милиони са отивали за мазнинки на хора, за строеж на сграда в „София тех парк“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads