Реклама / Ads
0| 3684 |10.04.2022 НОВИНИ

Министър Караджов: Едва ли фирмите, на които дължим над милиард, ще се съгласят да продължат ремонтите

.
Гроздан Караджов Източник: стопкадър, bTV
Малко вероятно е, ако поискаме тези фирми, на които дължим над милиард, да се съгласят да продължат да ремонтират пътната ни мрежа.
 

Така регионалният министър Гроздан Караджов коментира в предаването „Защо, господин министър?“ по bTV казуса с Агенция „Пътна инфраструктура“ и парите за пътища, който беше отложен в Народното събрание за следващата седмица.

 

„За да стане по-бързо като компромис, се съгласих да бъдат трансформирани средства от други части на бюджета с изрично обещание, че сега, през юни, ще бъдат добавени при актуализацията на бюджета. Тоест това решение в народното събрание не е мое хрумване и самоинициатива, то е анализ на. коалицията, след което той е бил представен на всяка една от групите от коалицията“, добави той и обясни, че сам е отишъл при премиера с 3 варианта за разрешаване на казуса с АПИ.

 

„Аз отидох заедно с моя заместник-министър, който отговаря по пътищата при министър-председателя в Министерски съвет, който беше с двама свои съветници. Там дойде и министърът на финансите със своя заместник-министър. Отидох с 3 варианта. И единствено в третия вариант се предвиждаше Народното събрание да се произнесе и по този въпрос“, добави Караджов.

 

Той обясни, че договорите са изцяло законни и никой не е оспорвал законността им: „Всичко по договорите е изрядно. Само възлагането е неизрядно, което е 4 пъти по-голямо“.

 

По думите му сред фирмите, на които трябва да бъде разплатено, вероятно има такива получили пари по инхаус процедури.

 

Караджов коментира темата с Българската народна банка и заяви, че подкрепя кандидата на „Има такъв народ“ Любомир Каримански. По думите му и двамата кандидати са успели да отговорят на всички нападки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4278 |10.04.2022 „Кацнал на един прозорец“: Министърът на културата май не осъзнава, че наистина е сгафил . 0| 4029 |10.04.2022 Камен Донев: В следващия си клип министър Атанасов да скочи през прозореца . 0| 19113 |10.04.2022 Ексрегионален министър отговори на Борисов: Не е вярно, че не се работи! . 0| 9450 |10.04.2022 Радан Кънев: Ние малко нямаме външен министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads