Реклама / Ads
0| 5230 |08.06.2022 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Кирил Петков се скъса да лъже

.
Гроздан Караджов, Тошко Йорданов Източник: стопкадър, bTV
Започнете със Сатаната. Като гледах всички лъжи на Кирил Петков - по-жалка картина, като хвърляш обиди, клевети и лъжи по адрес на министър от собствения си кабинет… това бе картина на коалицията. Това бе жалка картина на това, което се случва в коалицията. Това каза по bTV министърът на регионалното развитие от ИТН Гроздан Караджов.
 

„Това не са пари, които съм поискал, това са разчети на НС, които присъди, за да се изплатят на как бе – „крадливи фирми“. С ИТН внесохме решение да не им се плаща на тези фирми. На 14 април Кирил Петков каза така: „Обещавам държава да изплати първите милиони, а до 30 юни да се изплати цялата сума“. „Крадецът вика: „Дръжте крадеца“. Аз съм изумен колко лъжи могат да се изкажат“, добави Караджов.


.
Гроздан Караджов, стопкадър bTV

 

„Зад същите крадливи, по техните думи, фирми стоят Кирил Петков и Асен Василев. Казах, че има нула лева за „Автомагистрала“. Още половин милиард обещахме за общините. Аз нямам нито една стотинка участие в тези 3,6 млрд. лева. Внушенията за кражба и корупция по мой адрес са толкова нелепи. Аз от студентските години протестирам. И никога през живота си не съм докоснал една стотинка държавни пари. Внушения, че ще обслужвам фирми на ГЕРБ не са верни“, категоричен бе той.  

 

„Миналият понеделник имаше коалиционен съвет. В  пълна секретност ни бе казано, че са водени първични разговори с Бойко Рашков да стане шеф на КПКОНПИ. Всички казахме, че сме окей. Никой там не е каран да гласува без първоначален разговор“, допълни Караджов.

 

„Проблем е говоренето по този начин. НС прие за 3,6 млрд. под натиска на ПП. И да имаш наглостта да говориш, че тези пари ще се искат, той и да иска не може да даде половин стотинка. Тези пари са от предишни неща, те не са от този бюджет“, коментира от своя страна Тошко Йорданов.


.
Тошко Йорданов, стопкадър bTV

 

„Асен Василев каза: „Не се притеснявай, харчи от тези пари, аз ще ги включа в актуализация на бюджета“, разкри той и добави: „Кирил Петков се скъса да лъже. Скъса се и да връзва такива неща!“.

 

„Ако ще обвиняват Караджов за неща, които не зависят от него, а са го обвинили за корупция… под чие ръководство са ДАНС и МВР? Арестуваха Борисов и направиха всички за смях. Ето това направиха. Когато се пипа закон за КПКОНПИ е логично да спорят юристи. Цялата коалиция умря. Излезе мракобесното предложение на Асен Василев. Това им е представата за справедливост. Казахме им, че извършват национално предателство за Северна Македония. Има имейли, в които дипломати разкриват какво им е казал Кирил Петков. Премиерът и Весела Чернева са говорили да се вдигне ветото без да се спазва договора. Поканете Теодора Генчовска, тя ще ви каже. Тя знае за паметни записки на дипломати, че ще се вкара договорът в паралелен процес. Петков може по закон да направи това сам. Той може да махне ветото и да стартира процеса“, коментира още Йорданов.

 

„Как може да обвиняваш някой за собственото си решение? Асен Василев се оказа слаб финансов министър. Искаш от енергетиката пари, за да се разплащаш. Пазарът със зърно полудя. това са некадърни финансови решения. Поканете Каримански, за да ви каже какво се прави с бюджета.  Ако искаме да правим врътки, трябва да сме във властта. А ние не сме. Кирил Петков изрече един куп лъжи. При тях има хора от младежкото ГЕРБ. Настимир Ананиев не е политическа, нали, но е минал няколко нива отгоре. Присъствах на потресаващи неща на АМ „Струма“. Каза, че не трябва да минава оттук, защото баща му така казал. Няма да ви кажа Асен Василев какви очи направи. Къде са парите на държавата?! За какво бяха похарчени 9 млрд. лева?! Кой държи ДАНС, НАП, МВР?! Кой? На кой министър жена му е в МС. А на Даниел Лорер къде е жена му?! И същите тези викат – ние имаме усещане за корупция! Това е толкова долно. Стои тук Петков и подкупва депутати. В МС има министри на ГЕРБ. Калина Константинова къде е била? Те толкова са се овъртолили с ГЕРБ. Това е Татяна Дончева в панталон, моля ви се“, добави той.

 

„Изрече се още една лъжа за Бойко Рашков. Попитах дали Рашков няма да се обиди, като му се предложи да се премести в КПКОНПИ. Кирил Петков каза – не. Искам хората да разберат десетки лъжи, които чух днес“, коментира на свой ред Караджов.

 

„На срещата с различните варианти за ин хаус процедурите бяхме Бойко Рашков, аз, премиерът, всички се разбрахме, че договорите ще са строителни, а не за доставки и заеми. Те възложиха на зам.-министрите да готвят договорите по ин хаус. И това е решение на Кирил Петков за същите. Аз една стотинка не съм разрешил да се плати на тези „крадливи фирми“. Платил съм на базата на решение на НС. Не съм сключил един договор и една обществена поръчка. Толкова лъжи не съм чувал през живота си“, сподели той.

 

„Не знаех, че днес ще се гледа бюджет. И когато попитах дали наистина ще се гледа те ми отговориха: „Ми няма какво да чакаме“. Те много лесно ще си намерят майстора – ще разберете мотивите за които напускаме. Уговорката беше това да се случи тази вечер“, добави Гроздан Караджов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5861 |07.06.2022 Кризисен пиар! Защо Кирил Петков цака с манипулации за “Капитан Андреево”? . 0| 3204 |07.06.2022 Кирил Петков за РСМ: Нищо няма да направим под натиск. Даде задна и за оръжието за Украйна . 0| 3430 |02.06.2022 Зелена светлина за шестия пакет санкции на ЕС срещу Русия, отпада руският патриарх Кирил . 0| 3250 |02.06.2022 Орбан пак блокира петролното ембарго срещу Русия заради руския патриарх Кирил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads