Реклама / Ads
0| 4125 |11.06.2022 НОВИНИ

Караджов: ПП пристъпи към едни силови движения

.
Заради потъпкани принципи и правила в една “нормална коалиционна обстановка” от ИТН са взели решението да се оттеглят от управляващото мнозинство. Това стана ясно от думите на регионалния министър в оставка Гроздан Караджов.
 

Той посочи пред Нова телевизия, че “в коалицията всеки от партньорите трябва да уважава останалите, да се съобразява с тяхното мнение – особено с политическата сила, с която има договореност”. 

 

Систематично обаче имало нарушение на тези правила и за това е имало сигнали. Караджов даде пример с решението на лидера на ИТН Слави Трифонов да прекъсне разговорите си с Кирил Петков и Асен Василев. 

 

“Но накрая се пристъпи към едни силови движения от страна на ПП”, посочи Караджов.

 

Караджов даде пример с приемането на Плана за приемане на еврото преди две седмици.

 

По думите на шефа на МРРБ в оставка точката е била внесена в последния момент “по същия начин”. ФрогНюз припомня, че внасянето на актуализацията на бюджета за разглеждане на заседанието на Министерския съвет в сряда доведе до остра реакция от страна на ИТН и министрите от партията на Трифонов напуснаха заседанието. По-късно стана ясно и решението на партията да се изтегли от коалицията. 

 

“Никой е МС не беше наясно, че ще я гледаме. Възпротивихме се и от БСП, и от ИТН – казахме – дайте да я отложим с една седмица. Въпреки това силово – тя се изгласува. Въпреки че това се изговори на следващия Коалиционен съвет, очаквахме да не се сложи бюджетът на масата в 21:58. Това според мен преля в партията – ние не знаехме какво решение ще вземе ръководството, но очевидно преля. Не може вечно да се подминават сериозните въпроси. Може да изглеждат дребни тези неща, но демокрацията се крепи на тези правила”, посочи Караджов.

 

Караджов показа и писмото, с което според ПП той иска от министъра на финансите 3,9 милиарда лева. „Благодаря на колегите от ПП, че са се сетили да извадят това писмо. В него пише ясно:

 

"Министърът съгласува проекта за решение за одобряване на Закона за бюджет”. Тоест по никакъв начин не поставям условия, а се съгласявам да мине бюджета. А отдолу – перо по перо в следващите над 40 страници – са описани откъде са дошли тези задължения, които са станали 3,9 милиарда”.

 

По думите му в този документ се посочва, че тези пари са вече в дефицит.

 

"Първо заради решението на НС от 2,4 млрд. Второ – заради парите на общините – 500 млн. И 1 млрд. – защото не са заложили нито един лев в оригиналния бюджет за строежа на автомагистралите. А те се строят. В известен смисъл съм казал, че тези пари са необходими и има опасност тази огромна дупка в бюджета да създаде системен трус”, подчерта Караджов. И допълни: "Никъде не съм казал думата "искам". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3399 |10.06.2022 Караджов: Петков заяви строежът на АМ ”Хемус” да се довърши от същите фирми, които са крали пари . 0| 4802 |10.06.2022 Игор Айдман: Защо „събирачът на екскрементите“ на Путин може да бъде истинският му наследник? . 0| 3030 |10.06.2022 Караджов: Оставките на министрите от ИТН трябва да се внесат в парламента час по-скоро . 0| 3033 |09.06.2022 Гроздан Караджов: Лъжа е, че сме поискали допълнително 3,9 млрд. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads