Реклама / Ads
0| 3291 |31.07.2022 НОВИНИ

Караджов: ПП са виновни за вкарването на държавата в безпътица

.
В серия корупционни практики замеси името на премиера в оставка Кирил Петков регионалният министър от ИТН Гроздан Караджов. Между МРРБ и представителите на “Продължаваме промяната” в изпълнителната власт хвърчат поредна порция искри на фона на предстоящи предсрочни избори.
 

“Тези, които говорят за пари, са Кирил Петков и една групичка около него. Оказва се, че още през септември 2021 г. като служебни министри те предлагат да се изплатят един милиард и 300 милиона лева на същите тези фирми, за които сега твърдят, че са крадливите фирми или мафията. В предложеното там решение няма нито един механизъм за контрол, нито една междуведомствена комисия, няма парламентарен контрол. Още тогава има корупционен замисъл в зародиша на ПП и те продължават да преследват тези милиарди през цялото време”, каза Караджов.

 

Според Караджов вината за вкарването на държавата в безпътица е на “Продължаваме промяната”. 

 

“Ако си спомняте, договорите за коалиционното споразумение са три като всяка една от трите по-малки партии има договор с ПП. Те отговаряха за коалиционните отношения, сговора и за това как се реализират политиките, които на коалиционно ниво бяха написани на т.нар “преговори в мола”, коментира той.  

 

“Колата се счупи, в момента, в който ПП започна да се налага за почти всяко решение, което искаше да се вземе без да подхожда коалиционно и без да цени мнението на по-малкия партньор”, добави той.

 

Той бе категоричен - за някои от решенията на изпълнителната власт коалиционните партньори са разбирали от медиите. 

 

“Почти всяко решение и всяко плащане в моето министерство ставаше след като го съгласувам с Кирил Петков и Асен Василев. Това е факт. Има много свидетели как сме ходили с готовата документация да търсим съвместно решение. След това обаче те някак не искат да носят отговорност за тези общи решения. Излизат пред медиите и изсипват обвинения”, заяви още регионалният министър в оставка.

 

Караджов повтори тезата си, че след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане, което, по думите му, също било по вина на Петков.

 

Истина е, че сериозни бизнес интереси около върхушката на “Продължаваме промяната” стоят зад всички фалшиви контролни механизми с цел да контролират на кого и по колко да се плаща. Неслучайна е и заповедта на премиера, че всички плащания над 900 000 на АПИ минават през него. Чували ли сте в някоя друга държава премиерът да иска да контролира плащанията на пътната им агенция? Според вас това не е ли корупционно?", коментира Гроздан Караджов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7142 |27.07.2022 Гроздан Караджов: Комитова е обещала на протестиращите фирми 1.2 млрд. лева . 0| 3104 |27.07.2022 Караджов: Не АПИ, а КЗК отмени решенията за ремонт. ПП се упражняват върху пътищата, значи сме в кампания . 0| 3205 |27.07.2022 Държавата - без пътна поддръжка за половин година. Основни виновници - АПИ . 0| 2772 |18.07.2022 10 години от атентата в Сарафово - виновните наказани, но неоткриваеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads