Реклама / Ads
0| 3364 |10.06.2022 НОВИНИ

Караджов: Петков заяви строежът на АМ ”Хемус” да се довърши от същите фирми, които са крали пари

.
Източник: стопкадър, БНТ
Оказахме се в тази ситуация, защото за пореден път в рамките на коалиционните отношения се показваше грубо потъпкване на принципите и абсолютно неуважение на правилата и на партньорите в коалицията. Това коментира пред БНТ вицепремиерът и министър на регионалното развите в оставка Гроздан Караджов.
 

В ефира на обществената телевизия той показа писмо, изпратено след срещата му с премиера Петков и министрите Бойко Рашков и Асен Василев относно строежа на АМ "Хемус". По думите на Караджов премиерът е заявил строежите да се довършат от същите фирми, за които Бойко Рашков твърди, че са крали пари.

 

"Веднага след тази среща ни се изпраща протокол със задачи, които ни се спускат от премиера. Първо - създава се работна група между МФ и МРРБ, която има задача да изработи проектозакон под надслов "Да завършим откраднатата магистрала", който важи на всички лотове на АМ "Хемус" и има следните задачи - да позволи довършване на строителните дейности при условията на сключените договори и след частична индексация, без новото ръководство на АПИ, МРРБ или МФ да носи наказателна отговорност за белите на ГЕРБ.

 


.
Източник: стопкадър, БНТ

 

Караджов повтори, че поводът за скандала МС в сряда е бил проектобюджетът, внесен в дневния ред непосредствено преди началото на заседанието: "Това очевидно по-късно през деня е преляло чашата на ръководството на ИТН, защото такива случаи имаше много преди това. Дълги месеци имаше случаи на липса на респект, на погазване на правилата и липса на принципи"


Караджов потвърди, че ИТН, ще подкрепят социалните части на бюджета за пенсии, за уязвими групи, за хора с ниски доходи, за бензина - всички тези мерки ще бъдат подкрепени.

 

Той коментира и писмото с поисканите милиарди за МРРБ:

 

"В писмото, което така беше зарадвало депутатите от Промяната, се казва: МРРБ съггласува поректа за решение на МС. В жълтото е "съгласува бюджета". Никой никога не е поставял условия, а отдолу е записано защо има нужда от тези пари"

 

Хващаме се за думата и това е дребнавост - ама искал ли ги е, не ги ли е искал. Аз съм подписал писмо от съгласувателната процедура, която върви между всички министерства. В него съм описали всички дефицити, които са се появили в нашия бюджет и причините за тях".

 

"Една от лъжите, която се тиражира е, че съм искал да налея пари в крадливите филми които строят по инхаус договори", коментира Караджов

 

"Не съм платил нито една стотника по договори за ин хаус. Второ - на 31.01 съм изпратил писмо до министър-председателя, до Василев и до Бойко Рашков, който не знаел за какво става въпрос", каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3461 |10.06.2022 Петков: Вододел е - или си на страната на корупцията, или за прозрачност и грижа за хората . 0| 3005 |10.06.2022 Караджов: Оставките на министрите от ИТН трябва да се внесат в парламента час по-скоро . 0| 3294 |10.06.2022 Абсолютни лъжи за антикорупционната комисия изрекли от ИТН според депутатите на Петков . 0| 3171 |10.06.2022 Балабанов кани Петков на детектор на лъжата за бележката за РСМ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads