Реклама / Ads
11| 2604 |17.02.2024 НОВИНИ

Хиляди участваха във възпоменателни церемонии за Алексей Навални в Русия и по света

.
Хиляди в подкрепа на Навални
С импровизирани бдения и полагане на цветя в Москва и други градове в Русия граждани изразиха скръбта си от смъртта на опозиционния водач Алексей Навални и му отдадоха почит.
 

В Москва, където хората положиха цветя на паметника на политическите затворници, имаше задържани от полицията, включително журналистка, която предаваше на живо от възпоменанията.

Алексей Навални беше последният фар на надеждата нещо да се промени и тази надежда умря. Единственото, което искам да направя сега, е да плача – нямам повече думи, казва Елмира – жителка на Москва.

 

Тук съм да изразя какво чувствам. Всички разбират какво се случи, макар че по очевидни причини няма да го изрека с думи. Но днес не се случи само смъртта на Навални, а смъртта на нашата страна, са думите на Алексей – местен жител

 

Протести и възпоменателни церемонии имаше в редица европейски столици – Берлин, Виена, Лондон, Варшава, Вилнюс, Мадрид и други.

В британската столица демонстрацията бе пред сградата на руското посолство.

 

Не беше само единствената ни надежда, той беше нашият символ. Все още осмислям новината за неговата кончина. Не мога да повярвам, че се случи. Всички са тъжни и гневни, чувстваме безпомощност в този момент, заяви Луси Клинцова – демонстрант.

 

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен изрази лично съболезнованията си на вдовицата на Навални – Юлия Навалная – на Мюнхенската конференция по сигурността.

 

В емоционален призив Юлия се обърна към присъстващите политици и делегати, да не се примиряват и да се справят със злото, което въплъщава руският президент Путин.

 

Макар че конкретната причина за смъртта на Алексей Навални може никога да не стане обществено достояние, много западни лидери държат именно руските власти отговорни.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2476 |17.02.2024 Февруарска пролет, до 15 градуса в събота . 19| 5443 |17.02.2024 Новият командващ украинската армия Сирски изтегли войската от Авдеевка . 1| 2720 |16.02.2024 Григор Димитров среща Алекс де Минор на полуфинал в Ротердам  . 17| 7743 |16.02.2024 Властите в Москва затягат хватката: Задържани са протестиращи в подкрепа на Навални /обновена/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads