Реклама / Ads
0| 5032 |31.05.2019 НОВИНИ

Химнът на Ливърпул You'll Never Walk Alone! е химн и на шотландския Селтик

.
You'll Never Walk Alone! Песента е написана през 1945 г. от Ричард Роджърс и Оскар Хамерщайн II за мюзикъла ”Карусел”. През 1963 г. поп рок групата Джери и Пейсмейкърс прави нов музикален вариант на You'll Never Walk Alone, който става хит номер 1 в продължение на 4 седмици във всички класации във Великобритания.
 

Скоро след това Бил Шенкли сам избира песента при едно участие в радиото на Би Би Си и тя става химн на "Ливърпул".

 

Освен на мърсисайци, YNWA е официален химн на шотландския колос "Селтик".

 

Песента, която гласи, че никога не трябва да губиш надежда, е припозната от милиони фенове на различни отбори в Европа и често гърми от трибуните на "Борусия" Дортмунд, "Дженоа", "Твенте" и дори АЕК.

 

Всеки път "Анфийлд" се пръска по шевовете под нейните звуци, а в началото на 70-те рок групата Пинк Флойд се впечатлява толкова много от атмосферата на стадиона, че включва сегменти с феновете, които пеят You'll Never Walk Alone като част от новия си хит Fearless.

 

По време на почивката на финала в Шампионската лига през 2005 г., когато "Ливърпул" изостава с 0:3 от "Милан", привържениците на мърсисайдци запяват познатия рефрен. Те не се спират и в началото на второто полувреме, когато в рамките на 6 минути играчите на Рафа Бенитес връщат три попадения, изравняват, а впоследствие стигат до петия си трофей след драматични дузпи.

 

По-късно капитанът Стивън Джерард споделя, че футболистите са се вдъхнови от силата на своите фенове.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7854 |30.05.2019 БОЕЦ сезира институци за отказа на Пеевски и Карадайъ от европарламента . 14| 16929 |30.05.2019 Евгений Дайнов: Прошката на Цветанов трябва да мине през прокурор . 20| 14620 |29.05.2019 Октай пред Фрог: Работата на Пеевски е да избере следващия главен прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads