Реклама / Ads
61| 4927 |13.12.2020 НОВИНИ

Христо Иванов: България има най-много прокурори на глава от населението в ЕС

.
Христо Иванов
България има най-много прокурори на глава от населението в ЕС, но повече и от всички страни в бившия Съветски съюз”. Това каза лидерът на ”Да, България” Христо Иванов по БНР.
 

Румен Радев трябва да поеме своята отговорност и да проведе консултации с ЦИК и здравните власти, за да е ясно на гражданите дали могат да бъдат проведени избори на 28 март. Иванов изказа опасение, че президентът Румен Радев не е бил подготвен, когато е посочил датата 28 март като най-възможна за провеждане на парламентарните избори.

 

Според съпредседателя на „Демократична България” обществото е загубило окончателно доверието в правителството на Бойко Борисов: 

"Това най-тежко ще си проличи, когато трябва да се изправи пред обществото и да го убеди, че трябва масово да се ваксинираме, а това трябва да го направим, за да си спестим трета вълна на кризата".

 

Във връзка с пандемията и овладяването ѝ Иванов подчерта, че справянето ще дойде от страна на ЕС, а не от правителството в България:

"На сметката на нашето правителство ще бъдат записани нивата на високата смъртност от коронавируса. България можеше да избегне това, но не го направи заради престъпната безотговорност и беззаконие, което цари в страната".

 

Христо Иванов коментира като "законодателен Мики Маус" предложението на ГЕРБ и "Обединени патриоти" да има специален прокурор, който да може да разследва главния прокурор:

"Ще струва страшно много пари, защото ще има за 7 години един човек, който ще се занимава с 4-5 случая на мандат, което е много за една демокрация, но от гледна точка на това да плащаме заплата на някого за 7 години, е твърде малко".

 

Според него най-главното нещо е главният прокурор, който ще бъде обект на разследването на този прокурор, трябва да бъде отстраняван, защото на поста си той ще може да осуетява възможността за разследване срещу себе си.

По думите му ВСС са "мажоретен състав на главния прокурор" и по структурни причини не могат да изберат прокурор с достатъчна независимост и характер, който да тръгне срещу главния прокурор.

 

Иванов припомни как са били "замитани под килима" корупционни афери като т.нар. "ЦУМ гейт", "Двете каки", "Петьо - еврото" и нарече позор Теодора Точкова (бивш главен инспектор към Инспектората на ВСС от 2 април 2015 г.): "По същия начин стоят и нещата с т.нар. следователи. 400 души, които вземат магистратски заплати, без да вършат работа. Ние плащаме това, за да се поддържат имитации на действия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3711 |13.12.2020 Войн Божинов, РЕГО: Интересът на България е Република Северна Македония да съществува като самостоятелна и независима държава . 12| 17674 |12.12.2020 Борисов, Доган и Пеевски осигуряват на Ердоган умираща България. Той ги поздрави . 0| 4313 |12.12.2020 Крум Зарков: Светът постави клеймо върху България, заради погазването на върховенството на закона . 0| 3909 |12.12.2020 Иво Христов: Управлението на кризата е функция на имиджа на властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads