Реклама / Ads
24| 4629 |05.01.2021 НОВИНИ

Христо Иванов: Борисов не откри официално българската част ”Турски поток”, защото го изобличава като лъжец

.
Христо Иванов Източник: Facebook
Борисов не откри официално българската част от газопровода Турски поток, защото той го изобличава като лъжец. Тук може да видите едно предателство към българския национален интерес. Тук, на това място, може да видите как тежките корупционни зависимости на Борисов се превръщат в пробойни в българската енергийна сигурност, в българската политическа независимост, в пробойни в българския суверенитет.
 

Това заяви съпредседателят на "Демокатична България" и бивш правосъден министър Христо Иванов от "Турски поток". Той отиде на място на компресаторната станция край с. Расово.

 

Иванов посочи, че станцията, подобно на цялото трасе, беше изградена с впечатляващи темпове, за броени месеци като в приказката за Цар Салтан. Той попита защо Борисов, който иначе открива всеки километър нов път сега не преряза официално никаква лентичка и даде отговорите.

 

“Това място изобличава Борисов като лъжец, защото той обяви, че България е достигнала 100% диверсификация. Това е лъжа”, каза Христо Иванов и добави, “Борисов обеща, че с построяването на тази инсталация ще се осигури газификация на този регион - един от най-бедните и в България, и в ЕС. Това е още една лъжа.”

По думите му с построяването на газопровода България не само е задлъжняла с 3 млрд. лева, които можеше да бъдат вложени в икономиката на страната, здравеопазване или социална политика, но и страната е изложена на риск от санкции от САЩ и ЕС. На една от тръбите край компресорната станция Христо Иванов написа 3 000 000 000 и призова министър-председателя да обясни това число и икономическата логика от него.

 

“Борисов, ела, покажи се, снимай се тук. Обясни тези прекрасни цифри, с които си задължил бъдещето на България и си понеси отговорността за това”, заяви той.

 

Иванов изтъкна, че няма обяснение защо България строи със собствени средства и защо обслужва чужд интерес. По думите му тези 3 млрд. лв. не само не са вложени в реална диверсификация, но и премиерът не може да гарантира, че проектът няма да генерира загуби заради промяната в енергийната и икономическа конюнктура, започнала с ковид кризата, както и заради енергийната революция.

 

“Няма газификация на Северозападна България, няма реална диверсификация на източниците, рискуваме допълнителни загуби, не инвестираме в това реално да се откачим от иглата на енергийната зависимост от източниците, продължавайки да бъдем в почти крепостна зависимост от един доставчик на енергоносители. Няма обяснение защо се прави това и затова Борисов го е срам да дойде да открие този обект”, обобщи Христо Иванов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 5982 |05.01.2021 Гамизов: Борисов затъва в зависимост от Москва. Плащаме за енергийното робство . 11| 3538 |05.01.2021 Христо Казанджиев: Постигането на диверсификация у нас е фейк новина, изказана директно от премиера на България . 40| 4083 |05.01.2021 Борисов: Президентът Радев сега се чуди как да отмени изборите . 22| 16437 |05.01.2021 Господин Борисов, слезте от хеликоптера. Слезте. Не мога повече да Ви гледам

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads