Реклама / Ads
0| 5447 |02.07.2022 НОВИНИ

Христо Иванов: Ще имаме по-добър кабинет Асен Василев: Персонален състав не сме обсъждали

.
За нас е важно да се стабилизира държавата в рамките на първия мандат. Трябва да подходим отговорно, за да предотвратим разделение в обществото и четвърти поредни избори, каза Христо Иванов след преговорите на ”Продължаваме промяната” с ”Демократична България”. Асен Василев каза, че ще разговарят утре следобед с депутатите от ИТН, които са се отделили от парламентарната група. Структура и персонален състав не са обсъждани, допълни Василев.
 

Ще участваме с целия ресурс, който имаме, ангажира се той. Допълни, че са благодарили на Кирил Петков за свършеното през последните 6 месеца, което дава много добра основа, от която да се продължи.

 

Обсъдена е програмата, като споделят оценката да се стъпи върху ясна програма, която да извежда приоритети. Добави като тема конституционната реформа, енергийната независимост, шенген и еврозоната. Също така укрепване на сектор "Сигурност" и модернизиране на армията. Към темата за образованието бихме искали да добавим по-активна дейност по отношение на културната дейност и демографията.

 

Очаква сега да бъде изградена много по-добра конструкция на кабинет. Червени линии не сме чертали, смятаме, че запазвайки онези ангажименти пред българските избиратели, по необходимост трябва да успеем да комбинираме промяната с една смислена диалогичност по национални теми и прозрачност, посочи Иванов.


Христо Иванов каза, че излиза от срещата с оптимизъм, а тласкането на страната към избори е безотговорно и ще бъде наказано от избирателите.

 

Попитан дали щом в Скопие свикват Съвет за национална сигурност по т. нар. френско предложение за еврочелнството на РСМ, дали и у нас не трябва да бъде направено същото, Асен Василев отговори: "По македонския въпрос ние си свършихме работата. Колегите от Северна Македония смятат, че това е пробългарско предложение. Нека сме доволни от това, че това пробългарско предложение създава проблем на съседите, а не на нас."



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3813 |01.07.2022 Асен Василев прие мандата за съставяне на правителство: Това е огромна отговорност. Изключително важно е да имаме кабинет . 0| 3235 |01.07.2022 Христо Мутафчиев: Артистите са готови да щурмуват Министерството на културата и да се бият . 0| 3455 |01.07.2022 Христо Иванов: Няма на всяка цена да подкрепим всичко . 0| 2915 |28.06.2022 Иванов: Зърнената реколта ще бъде достатъчна, за да покрие нуждите на страната ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads