Реклама / Ads
0| 3838 |01.07.2022 НОВИНИ

Асен Василев прие мандата за съставяне на правителство: Това е огромна отговорност. Изключително важно е да имаме кабинет

.
Асен Василев, Румен Радев Източник: БГНЕС
Президентът Румен Радев връчва първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата политическа група в парламента - на „Продължаваме Промяната“.
 

В сградата на президентството дойдоха кандидатът за министър-председател Асен Василев, премиерът в оставка Кирил Петков, шефът на ПГ на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров, както и бившият председател на парламента Никола Минчев.


.

Никола Минчев, Кирил Петков, Асен Василев, Андрей Гюров. Източник: БГНЕС

 

„ПГ на “Продължаваме Промяната“ номинира за кандидат министър-председател, който да получи мандат за съставяне на правителство Асен Василев“, съобщи в началото на срещата председателят на ПГ на партията Андрей Гюров.

 

На свой ред президентът Румен Радев заяви: „Реформите и средства по Плана за възстановяване и развитие чакат своята реализация, от вчера имаме и външнополитическа криза. Спомняте си, че аз предупредих, че ако не се предприемат решителни реформи в съдебната система още в първите 100 дни на правителството, статуквото ще потърси своя реванш“.


„Изключително важно е съставяне на стабилно правителство, което да отговори на интересите на българските граждани. Очаквам адекватни решения“, допълни държавният глава.

 

„За мен това е огромна отговорност. Изключително важно е да имаме кабинет, който да работи в интерес на гражданите, а не в интерес на статуквото, и той наистина да отстоява българския интерес и независимостта на България така, както и в първия мандат на ПП“, заяви Асен Василев.

 

Какво се случи в президентството, можете да видите тук:

 

 

По-рано днес министър-председателят в оставка и лидер на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков предложи за свой наследник вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

 

„Аз предложих на „Продължаваме Промяната“ следващият министър-председател на България да се казва Асен Василев. Човек, на който имам безпрекословно доверие, с който започнахме борбата рамо до рамо и с който ще я завършим рамо до рамо в един отбор. Един отбор с него, с всички членове на „"Продължаваме Промяната“, с всички коалиционни партньори и всички съмишленици. Време е да запретнем ръкави и да си свършим работата докрай“, заяви Петков.

 

Асен Василев и „Продължаваме Промяната“ разполагат със седем дни за реализиране на мандата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3253 |01.07.2022 Петър Чолаков: И Асен Василев може да не допадне на БСП. Избори наесен са много вероятни . 0| 3139 |01.07.2022 Кирил Петков, Асен Василев или който и да е излъчен от ПП, били „персона нон грата“ за ГЕРБ . 0| 3032 |01.07.2022 ИТН: Смяната на Петков с Василев не е вариант за нов кабинет . 0| 3142 |01.07.2022 Френският посланик у нас: Париж не натиска България за РСМ. Последното предложение е идентично с документа, приет от българския парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads