Реклама / Ads
0| 3126 |14.10.2022 НОВИНИ

Христо Панчугов: Разговорът за мнозинствата и коалициите е остарял

.
Христо Панчугов
Голямата тревога, която ние като общество трябва да имаме, е изключително ниската избирателна активност в два поредни избора. Това каза по БНР политологът Христо Панчугов.
 

Видяхме високи обществени нагласи, които желаеха политическа промяна, тази промяна обаче така и не намери своето лице и своя облик, в следствие на което, голяма част от хората, които подкрепиха желанието за пренареждане на политически модел в България, останаха негласуващи. Партиите „Възраждане“ и „Български възход“ олицетворяват патологиите в българското общество – хората, които по едни или други причини не намират място в българската политика или в европейския ценностен модел“, добави Панчугов.

 

По думите му, е време политиците да поемат отговорност за действията си.

„Да не очакват, че проблемите, които те не могат да решат, да бъдат решени от българските граждани. Необходимо е да видим политическа визия, необходимо е видим олицетворение на политическия модел и конкретика за начина, по който ще се управлява България оттук нататък. Разговорът за мнозинствата, разговорът за коалициите е остарял и по-скоро отблъсква избирателите, отколкото да привлича такива“, смята политологът.

 

Той добави, че лидерството, което се опита да прокара в политическия живот „Има такъв народ“ е основано на радикални решения, на които гражданите трябва да повярват. „ИТН, за добро или за лошо получиха два пъти шанс за съставяне на кабинет. Този мит за магическите способности на Слави Трифонов да обърне политическата система в България катастрофира“, каза Христо Панчугов.

 

По думите му, в момента предстоят да се вземат важни решения, свързани с конкретни политики за защита на българската национална сигурност. Панчугов изрази съмнение, че ще има съдържателен опит за съставяне на правителство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 19837 |13.10.2022 Христо Иванов: Няма възможност ”Демократична България” да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ . 0| 3324 |13.10.2022 Проф. Ива Христова: През ноември вероятно ще засечем първите случаи на грип . 1| 8422 |11.10.2022 Като какъв отиде до Италия бившият шеф на БАБХ Христо Даскалов, ден след като погази Изборния кодекс (ДОКУМЕНТИ) . 0| 7858 |10.10.2022 Новият шеф на БАБХ Христо Вълчанов: Христо Даскалов не е направил нито стъпка за откриване на лаборатория

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads