Реклама / Ads
0| 7884 |10.10.2022 НОВИНИ

Новият шеф на БАБХ Христо Вълчанов: Христо Даскалов не е направил нито стъпка за откриване на лаборатория

.
Христо Вълчанов
Държавата винаги трябва да се съобразява с решенията на съда. Налага ми се глоба за неизпълнение на съдебно решение относно фирма “Евролаб”. Очаквам да ми се повдигне обвинение. Старият модел на работа не се връща на ГКПП “Капитан Андреево”.
 

Това каза по БТВ новият шеф на БАБХ Христо Вълчанов. Той допълни:  

Предприехме спешни мерки, за да осъществим нормален трафик на тирове през “Капитан Андреево”. Създали сме междуведомствена група. Само определени части от дейността ще станат обект на националната сигурност на пункта. В рамките на един месец успяхме да се справим.

 

Достъпът до съоръженията на БАБХ ще се филтрира от ДАНС. При най-малки съмнения за криминални действия на лица, те няма да се допускат до пункта. Ще се наблюдава самия трафик, какво минава и какво се случва.

Не съм аз избрал тази фирма, а съм стартирал прозрачен конкурс. Към момента държавата нямаше готовност да поеме тази дейност. Не съм доволен, че тя съществуваше пълен монопол. Договор е подписан от моя заместник в деня, когато бях уволнен. 

 

От 20 декември бях в болничен поради натиска върху мен, защото  не издържах. Фирмата е започнала да работи 2013 година. Решението е дейността да се поеме от държавна лаборатория на Капитан Андреево до 6 месеца. До тогава ще работим с лабораторията в София. Товарната дейност в момента се извършва от служители на БАБХ.

 

Търсихме помещение, което да съответства за нуждите на лабораторията. Изпратих специалисти, които да преценят кое помещение е най-подходящо. Христо Даскалов не е направил нито една стъпка за откриване на лаборатория. 

 

Моята концепция е следната - държавата трябва да се подготви, за да поеме дейността на лабораторията.  Целите на Даскалов бяха добри, но в подхода избърза. Трябваше да подготви държавата, за да поеме всички проби.  Писал съм доклади с искане за финансиране за изграждане на нова лаборатория. 

 

Държавата не допускам тонове с храни да влизат с пестициди. Тези продукти пристигат в големи търговски вериги, които също извършват свои изследвания. 

 

Чувствам се здрав, имам пълната подкрепа на г-н Явор Гечев. Няма към мен заплахи. 


 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 16108 |09.10.2022 Служител на БАБХ превъзмогна страха и проговори за издевателствата . 3| 4232 |09.10.2022 Христо Иванов: Докато ГЕРБ се правят на неразбрали, подкрепа от нас е невъзможна . 10| 6414 |08.10.2022 Генерал Суровикин, с прозвище Армагедон от Сирия, е новият командващ руските войски в Украйна . 3| 8014 |09.10.2022 Проф. Иво Христов: Правителство с третия мандат би било форма на политически бушон, импотентно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads