Реклама / Ads
11| 5744 |31.07.2014 НОВИНИ

С хвалби А.Найденов сложи в джоба Аню Ньойски

.
Успяхме да върнем военната експертиза на мястото, което заслужава. Онова, което предизвиква истинско удовлетворение, са резултатите ни”.Това заяви министърът на отбраната Ангел Найденов на прощалната си пресконференция, на която отчете работата си като министър през годината начело на войската.Хвалбите му в отчета бяха повече от хулите към предшественика от ГЕРБ Аню Ангелов.
 

Найденов акцентира върху  възвръщането на престижа и достойнството на военната професия. Възстановяването на сектора за социална политика е една от областите, на които е обърнато най-голямо внимание. Министърът не пропусна и увеличеното възнаграждение на цивилните служители.

Възстановяването на техниката е  усилие, реализирано благодарение на преразпределението на средствата, заяви министър Найденов. До есента на 2014 година ще бъдат възстановени и военните хеликоптери. Подготвя се за месец септември демонстрацията на военновъздушните сили на летище София. Там ще бъдат демонстрирани въздухоплавателните средства, с които разполага българската армия. Със 17% повече са проведените учения. В тези учения са участвали близо 6 хиляди български военнослужещи. Продължаваме с изпълнението и сертифицирането на батальонните групи. Към този момент участваме с 470 военнослужещи в чуждестранни операции, посочи министър Найденов.


Той отбеляза навременните и решителни действия на военнослужещите при подпомагането на местните и регионалните власти при наводнения във Варна, Добрич и Велико Търново. Той не спести и добрите думи към представителите на флота. Ангел Найденов се похвали и изграждането на защитното съоръжение по Южната граница, за което бяха хвърлени милиони. По линия на международното сътрудничество има подписани 5 споразумения и са проведени двустранни срещу с 10 държави.

Министър Ангел Найденов отбеляза направените предложения за промени в закона за въоръжените сили. Като огромно предизвикателство министърът на отбраната определи ротацията на командни длъжности. По думите му това е била най-мащабната промяна във висшето командване. Той отчете 23 от 35 позиции, които са били променени, 17 повишения в звание, 9 нови генерали.

Излизаме от министерството с удовлетворение. За тези 14 месеца направихме крачка напред, направи заключение Найденов, като допълни, че е заварил системата в критично състояние с демотивирани хора. Днес нещата са различни, към по-добро, заяви той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4692 |26.07.2014 А.Найденов:Голямото предизвикателство на БСП е утре . 39| 5246 |18.07.2014 Борисов: Бих сложил Орешарски за финансов министър . 42| 4894 |18.07.2014 А.Найденов: Най-добре е Мая да оглави БСП . 22| 5855 |05.06.2014 Калфин:ДПС сложи БСП на шейната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads