По непотвърдени към момента данни, името му фигурира в списък на 29 лица, съпричастни към дейността на терористични организации. Чужденецът е изведен от България със заповед от 21 януари 2015 г. Но на 14 март т.г. обаче отново се е върнал. Не е минал през официалните граници, предполага се, че е проникнал заедно с група мигранти. Случаят не е отразен в официалните хроники на МВР.

 

Наложената принудителна мярка "експулсиране" и забрана за влизане в страната ни за Халдон Даик е от ДАНС през 2015 г. Срещу него е повдигнато обвинение за незаконно пребиваване в страната, а на 1 октомври т.г. Районният съд в Бургас му наложи ефективна присъда от 6 месеца лишаване от свобода, които той ще изтърпи в местния затвор.

 

По непотвърдена информация, името му се свързва с разбития на 1 юли 2015 г. канал за трафик на мигранти от Близкия изток към България и Западна Европа. По време на операцията той е бил в Турция, но когато влязъл в България е бил арестуван и върнат обратно в Сирия. След това отново се е върнал в страната ни.