Реклама / Ads
27| 6110 |27.06.2012 НОВИНИ

Яне Янев: Президентът се поддава на натиск, вредно е

.
Яне Янев
Аз съм категорично против налагане на вето върху целия Закон за горите. Блокира се цялата горска дейност и се създават огромни проблеми. Как да се извършва дърводобив, например. Това е нецелесъобразно и няма да подкрепим ветото на президента.
 
То е емоционално и без рационални тези. Това заяви лидерът на РЗС Яне Янев в сутрешния блок на Нова тв. Получават се вече парадокси. Например за 20 дка гора, за да сечете от нея, трябва да се правят лесоустройствени проекти. Този безумен текст вече е приет, което ще ни струва вероятно около 500 млн лева. Президентът, според мен, се поддаде на натиск, допълни Янев. Той видял с очите си как в едно кафе до парламента Петър Корумбашев, депутат от БСП, обработвал някои лидери на еко организации. Между тях бил и активистът Андрей Ковачев. На „зелени” лидери, които са ултра леви по същество, вече са обещани места в следващите депутатски листи. Това е опит на БСП да яхне протестите, коментира лидерът на РЗС. Това веднага проличава чрез публикациите в медиите на кума на Петър Корумбашев. Няма да ги казвам кои са, хората са достатъчно интелигентни и ще се сетят, заяви още Яне Янев.

Проблеми имало и с ветото на Закона за съдебната власт. Защо трябва ВСС да е от 22 души? От тях 11 са от квотата на парламента, което ги прави чисто политическо назначение. Квоти има и президента, което е същото. Този ВСС отдавна трябваше да подаде оставка и вкупом да се махне, защото отдавна замърсяват съдебната система, смята Янев.

Той се разсмя на исканията на Меглена Кунева МВР да каже, дали е била подслушвана. Г-жа Кунева е юрист, а не познава законите, това е смешно. Тя май иска да прикрие нещо, гузна е. Да не би да е провеждала разговори с хора, които са законно подслушвани, че се притеснява. Трябва Кунева да има хигиена във връзките и срещите си. Да не би да е разговаряла с олигарси и хора, на които скоро могат да щракнат белезниците. Кой финансира г-жа Кунева, защото това е много неясно. Да не би това да иска да скрие г-жа Кунева, пита Яне Янев. Той допълни, че знае много неща за нея и в близко бъдеще ще се разбере, че има доста скрити неща, които ще излязат наяве. Нека г-жа Кунева да признае с кого си е говорила. Тя просто си търси алиби за разговори с хора, които скоро бяха развеждани в следствие, прокуратура и се занимават с медицински и медиен бизнес. Май това иска да прикрие г-жа Кунева.

Ние от РЗС разчитаме на себе си, а не на помощ от други формации. Убеден съм, че ще бъдем отново изненада на парламентарните избори. Това, което предложи ДСБ за развитие в дясното пространство, заслужава внимание, категоричен е Янев.

В разговора в студиото стана ясно, че Яне Янев е събрал 350 000 лв на сватбата си. Имам голям род в Сандански и всеки от гостите ни, които бяха 350 души като е дал пари като подарък – се е получила тази цифра, уточни той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5994 |08.06.2012 Президентът: Новият главен прокурор няма да е М. Попова . 22| 6228 |04.05.2012 Президентът ще бойкотира срещата в Ялта . 42| 5739 |02.05.2012 Яне Янев: Не съм лабораторен политика, като Меглена Пръмова . 56| 6493 |30.04.2012 Президентът показа характер през 100-те дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads