Реклама / Ads
7| 6282 |03.09.2021 НОВИНИ

Татяна Данчева: БСП най-вероятно е против закриването на спецсъдилищата. Аз съм за НСО да охранява главния прокурор

.
Татяна Дончева
Вчера трябваше да се гласуват на първо четене два законопроекта на Николай Хаджигенов и на ИТН. Приели сме, че няма да се приемат закони със 61 гласа. Това каза по БТВ зам.-председателят на НС Татяна Дончева от ИБТНИ.
 

Всъщност кворум е необходимия брой гласуващи-повече от половината от всички членове на някакъв корпус. Като гладуват 61 от регистрираните, те могат с 30 да приемат закон. Парламентаризъмът започва с това с колко гласа се приемат закони. Вчера председателят на парламента до около 1 часа твърдеше, че трябват 121 човека. След гълчавка от Тошко Йорданов тя напусна парламента.

 

Това, което се разрази е, че двата законопроекта бяха гласувани със 101-102 гласа. Росица Кирова прие, че няма приет закон. Вярно е, че част от депутатите на ГЕРБ влизаха, маркираха се и напускаха залата. ИТН нямаше как да не кажат, че законът е приет с по-малко от 121 гласа. Днес председателката прие да се направи трето гласуване. Това беше една осъждана практика. Това е абсурдно, това е все едно да се върне един мач.

 

Смятам, че хората, които преди нас заемаха нашите столове, ни дадоха пример. Изисква се консолидация на парламентарното ръководство, независимо дали става дума за наш или за ваш закон.

 

Не може да се изсулиш от пленарна зала и да оставиш най-неопитния да ръководи заседанието. Не й се извиних, каза тя по повод обидата „пудел“ към Ива Митева.

 

Относно заплахата към Ива Митева тя каза: „Добре, обадил се някой в МП. Смятам, че първо местата, които заемаме, предполага по-спокойна реакция. Да сте ме чули да се оплача?! Високите етажи на българското общество са ветровити. Хората са високи дървета, брулени от вятъра и ниски храсти, препикавани от зайците“.

 

Кучето е заровено в допълнителните лица за охрана. Борисов и Доган години наред бяха охранявани, без да има повод за това. Цвета Караянчева ползва само колата. По отношение на главния прокурор, аз която съм един от най-големите привърженици на остраняването му, съм за това да бъде охраняван от НСО.

 

БСП най-вероятно е против закриването на специализираните съдилища. Същото е и за Бюрото на Гешев и за преминаването му към МП. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4994 |30.08.2021 Политолог: Третият мандат най-вероятно ще послужи на БСП да “преродят себе си” . 7| 5370 |30.08.2021 Ивайло Кожухаров от ИТН опроверга изказване на Татяна Дончева . 9| 6889 |29.08.2021 Татяна Дончева: Трифонов нямаше намерение да прави правителство в нито един момент . 11| 6768 |20.08.2021 Татяна Дончева: ИТН, БСП и ДПС може да направят правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads