Реклама / Ads
11| 4833 |23.05.2009 НОВИНИ

Яне Янев сигнализира ЕК за червени ромски гласове

.
Яне Янев
Яне Янев обяви във Варна, че партията му смята да сигнализира ЕК, че представители на БСП провеждат интензивни срещи с ромски лидери за това колко гласа и в кои секции очакват.
 

Още на следващия ден след вота ще оповестим колко от гласовете на БСП са ромски, а прогнозата ни е за 40 на сто, допълни Янев.

Цялостна декриминализация на политическия елит е едно от условията на РЗС за следизборна коалиция с ГЕРБ.

Припомняме, "Ред, законност и справедливост" обяви по-рано, че би направила коалиция след изборите за национален парламент с ГЕРБ, при условие, че те се съгласят с техните седем условия, които ще бъдат оповестени в деня преди старта на предизборната кампания.

Едно от условията на РЗС е пълна декриминализация на политическия и икономически елит в страната. Второ условие е предприемането на конкретни действия за свикване на Велико народно събрание и приемане на нова Конституция, посочи Янев.

По думите му ако ГЕРБ не приеме условията РЗС ще остане в опозиция и ще работи за предсрочни избори.

За мажоритарния вот на изборите за НС обмисляме да предложим на ГЕРБ ние да подкрепим техен мажоритарен кандидат в 20 мажоритарни района, а те да подкрепят наш в останалите 11, каза още Янев.

Евентуалното решение за това политическият съвет на партията трябва да вземе следващата седмица, но Янев не се ангажира какво точно ще е то.

Според водача на листата за изборите за ЕП Димитър Абаджиев, ако не бъде постигнато разбирателство с ГЕРБ изчисленията на партията сочат, че ДПС и БСП ще спечелят в около 25 мажоритарни района.

Екскурзиите на Ахмед Доган, не само външни, но и вътрешни, особено на парламентарните избори, и този път ще вземат връх, коментира още Янев.

По думите му РЗС смята, че е възможно изборите да не бъдат честни и за първи път има опасност те да бъдат оспорвани.

Той коментира още, че един от основните приоритети на РЗС за националните избори е образованието, което по думите му е в патова ситуация. Идва тежка криза в основното и средно образование и по наши данни над 1700 училища са на ръба на оцеляването, посочи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 4753 |14.05.2009 ДПС подкрепя червените в няколко избирателни района? . 10| 5570 |22.04.2009 Г. Близнашки: Старите червени инстинкти са живи . 22| 6754 |27.03.2009 Червени, сини, костовисти и земеделци се прегърнаха в Брест срещу ГЕРБ . 75| 5361 |05.02.2009 Червени и ДПС бесни на Бойко Борисов, словата му в Чикаго били расистки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads