Реклама / Ads
11| 5134 |15.04.2011 НОВИНИ

РЗС: Между ГЕРБ и ДПС има предизборна договорка

.
Яне Янев
Между ГЕРБ и ДПС има трайна дългосрочна договорка, а целта е Бойко Борисов да бъде избран за президент и след изборите между двете формации да се състави двупартийно правителство, което да изкара мандата на 41-то Народно събрание, обяви в Кърджали лидерът на РЗС Яне Янев.
 

Според негова информация преговори за това били водени и на европейско ниво между ЕНП и либералите, а целта била да се изолира националистическата формация „Атака“.

Янев поясни, че става въпрос за сценарий, според който ДПС ще има самостоятелна кандидатура за президент, а на втори тур ще подкрепи кандидатурата на Бойко Борисов. Като доказателсто на тезата си лидерът на РЗС посочи, че не била разследвана нито една от крупните далавери, свързани с ДПС.

“Лично съм чувал с ушите си от Бойко Борисов, че всички корупционни сделки и схеми около Ахмед Доган не трябва да се пипат“, заяви Янев. Той допълни, че Борисов и Цветанов умишлено спирали преписките за огромните корупционни схеми на Емел Етем с резерва и с бедствията и авариите.

Според Янев в Кърджали фирми на двете политически сили работели заедно. Като пример той посочи фирмата на кума на вътрешния министър Цветанов ТВБ-Бояджиев, която спечели търга за строителството на парк „Арпезос-Север“.

„Ако видите какво е свършено по отношение на парка, ще видите, че 50 процента от сумата е отишла за комисионни“, каза Яне Янев. До края на следващата седмица той щял да подаде сигнал до прокуратурата с данни за злоупотреби на ТВБ, станала по думите му, известна с щедростта си към министър Цветанов по отношение на апартаментите му.

Яне Янев призова въпросната ревизия да свърши час по-скоро и изрази убеденост ,че във счетоводните документи се крият още апартаменти на хора от обкръжението на Цветан Цветанов. В противен случай от РЗС щели да бъдат принудени да оповестят уличаващите факти и обстоятелства, с които разполагат.

Лидерът на РЗС бе категоричен, че до изборите през есента партията му засекретява структурите и имената на хората си в Кърджалийско – район в страната. Яне Янев оприличи днес този регион като анклав на Доган.

Тази нова партийна тактика той свърза с обстоятелствата, че ако още отсега те бъдат обществено известни, в месеците до вота хората от РЗС ще бъдат подложени на натиск и на всякакви изпитания.

"Представяте ли си, посочи конкретен пример Янев, ако някой бизнесмен реши да подпомогне кампанията, на какви проверки веднага ще бъде подложена фирмата или работата му".

За местните избори РЗС ще издигне свои кандидати за кметове и общински съветници във всички общини на Кърджалийска област и ще има солидно присъствие в местната власт, закани се Янев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4845 |15.04.2011 4% разлика между ГЕРБ и БСП . 19| 4836 |14.04.2011 Разликата между ГЕРБ и опозицията се смалява . 41| 5086 |10.04.2011 Б. Борисов: Нишката между Дянков и Трайков беше скъсана; сега сме единни . 15| 4847 |24.03.2011 Премиерът: Търкания между България и Франция няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads