Реклама / Ads
18| 5034 |16.01.2016 НОВИНИ

Яне Янев забъркал премиера Борисов с SMS-а

.
Яне Янев
Лидерът на РЗС и бивш кандидат за кмет на община Сандански Яне Янев е човекът, изпратил SMS-а до премиера Бойко Борисов, заради който в четвъртък бе прекъснато заседанието на Висшия съдебен съвет. Това е потвърдил самият той.
 
Вестник "Струма" се е свързало по телефона с Янев, който е потвърдил това. „Да, аз изпратих SMS-а. Като съветник на г-н Борисов съм длъжен да го информирам за случващото се около него. Това съобщение съм го изпратил като форма на превенция, знаете откога съм радетел за конституционна и съдебна реформа, и няма нищо чудно, че една от темите, с които се занимавам, е съдебната система. Като съветник на г-н премиера държа да е наясно какво се случва в системата, защото в крайна сметка отговорността за съдебната реформа е на правителството“, каза Яне Янев.

Както е известно, той е съветник на Бойко Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта. Само преди два дни гръмна новината, че съпругата на Яне Янев - Галя, напуска работа в ГО на СГС, защото не издържала изпита, на който били подложени всички съдебни помощници в Софийски градски съд.

Новината е сред най-коментираните в правните среди. По този повод съветникът на премиера отново направи остър коментар и свърза събитието с битката в съдебната система, и видя в това политическа атака срещу себе си и персонално към премиера Бойко Борисов заради факта, че е негов съветник: „Някой иска Галя да стане жертва на войната, която Лозан Панов обяви на премиера Бойко Борисов. Атакувайки Галя, атакуват мен, а тъй като съм съветник на Бойко Борисов, и него“, казва Янев и прогнозира, че атаките ще стават все по-открити.

Още вчера РЗС излезе с остра декларация след скандала със sms-а на премиера Бойко Борисов до председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. От партията на Яне Янев заявиха, че Панов "стреля по Борисов като наемник на Радан Кънев и Христо Иванов". Според декларацията лобистки среди, свързани с "мега-богати адвокатски кантори" се стремят да овладеят върха на съдебната система. От партията питат "#Кой" е направил Лозан Панов шеф на Административен съд - София през 2006 година.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4536 |15.01.2016 Осъдиха условно Владимира Янева . 13| 5489 |15.01.2016 Калпакчиев: Проверката по „Яневагейт” не беше проведена обективно . 13| 4386 |14.01.2016 Я. Тодоров призова да не приключва проверката "Яневагейт" . 11| 4425 |14.01.2016 Хр. Иванов: Скандалът Янева-Ченалова е шанс за чисти ръце в съдебната система

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads