Реклама / Ads
52| 7020 |31.10.2012 НОВИНИ

Янев: Тройната коалиция е управлявала паралелна държава

.
Яне Янев
Трябва да се абстрахираме от лъжите, които се изливат от екрана, призова Яне Янев, лидерът на РЗС и председател на комисията за борба с корупцията по високите етажи, от студиото на bTV.
 

Яне Янев посочи, че по време на управлението на Тройната коалиция в България е съществувала паралелна държава, която се е управлявала като консорциум и от която той е ужасен. Това ставало ясно от поверените му от прокуратурата папки с документи, които той ще предложи за разсекретяване на заседанието на комисията в Народното събрание след ден.

„Работата е страшна! Става въпрос за олигарси, частни партита... Р. Овч. е бил истинският министър-председател. Станишев е бил един дечко, който са го правили на три и половина. Имало е и тогава следователи, но те са били притискани, някои са получавали пари, за да си затворят устите. Може да се окаже, че Коза Ностра може да се учи от българската мафия на Тройната коалиция”, коментира лидерът на РЗС.

Към момента парламентарната комисия, която оглавява, се занимава с 20 сериозни сигнала за корупционни практики – сред които такива, свързани с ТЕЦ „Марица Изток” 1 и 3, с „Каолин”. Сред сигналите има и такъв срещу бившия икономически министър Трайчо Трайков, който предстои да бъде извикан за изслушване в НС.

По-голямата част от разговора в предаването „Тази сутрин” Яне Янев посвети на лингвистичен анализ на бащината и съпружеската фамилия на Меглена Кунева, която той определи като „царица на лъжата”. Лидерът на „България на гражданите” заслужил това прозвище, тъй като многократно твърдяла пред медиите, че не е приемала никога името на съпруга си Андрей Пръмов, известен като син на комунистически функционер.

„Всъщност е била Пръмова веднага след сватбата. Две години по-късно с тази фамилия защитава дисертация и диплома, свързана с околната среда, изградена на марксистко-ленинската наука. Тя, естествено, има място на еволюция, но да говори за десница е пресилено. Сменила си е името веднага след промяната, за да заличи мръсни следи от нейната история. Не само е махнала Пръмова, но и малкото име е сменила - от Миглена на Меглена. Това е своеобразен възродителен процес”, разтълкува Янев.

И подчерта, че изнася тези факти пред българските граждани, за да разберат, че както Кунева е подменила името си, така можела да подмени всичко – програма, ангажименти. „Сега казва, че няма да се коалира, а утре като нищо ще се коалира и с ГЕРБ, и БСП. Тя и в момента води преговори с тях”, заяви Янев и за пореден път подчерта, че има документи от архивите, доказващи, че Кунева е била „плътно ангажиран номенклатурчик на БКП”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 7748 |25.10.2012 Яне Янев: Мая Манолова се държи като адвокат на мафията . 88| 5905 |23.10.2012 СДС лидерът: Няма да има рестарт на Синята коалиция! . 46| 8695 |21.10.2012 Станишев: Коалиция с ГЕРБ - изключено! . 72| 6578 |17.10.2012 Я. Янев: За никого няма да има милост!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads