Реклама / Ads
14| 9645 |07.12.2022 НОВИНИ

Явор Божанков: Борисов е нещо като “луд с картечница”, дори не си дава сметка, че дразни хората

.
Бях в САЩ по покана на обмяна на опит. И аз ги научих на някои неща. Имах срещи с политици, републиканци, демократи, публични медии. Беше индивидуална специализация. Бе отложена с повече от година заради пандемията.  Това каза по БТВ депутатът от БСП Явор Божанков. 
 

Нямаше как да съм в правната комисия, защото отсъствах повече от месец. Гласуването в зала има значение. Гласуването ми против хартиената бюлетина е знаково. Смятам, че който е правил промени в ИК, за да спечели повече гласове, тук невинни няма. Резултатът не излиза накрая. Партиите са в криза. И вместо да върнем доверието с изборите, партиите искат да върнат доверие с промени в ИК. Гласуването с ГЕРБ и ДПС е рисково.

 

Не е редно да има нещо като тайно гладуване и скрита подкрепа. Има ли правителството, то трябва да има ясна политическа подкрепа. В тази ситуация, в която изпадаме за четвърти път, трябва да си дадем ясна сметка какъв е основния проблем. Дори Борисов е нещо като “луд с картечница”, дори не си дава сметка, че дразни хората. 

 

Причината е, че няма нещо, което да ни обедини като общество и народ. Нови избори няма да дадат друга картина. Служебната власт ми прилича на ранния Борисов.  Служебните министри отказват да дадат информация - договори за определен период. Не ми се дават самите договори с военното министерство. Очевидно служебната власт не смята, че се дължи отчет. Например за покупка на горива. Искам да видя на какви цени се купуват тези горива.

 

Всеки с моето име е под засилени проверки. Казвал съм го, че това е натиск. Такова нещо не съм виждал. Казваш, ме служебния кабинет е такъв и получаваш отговор. България не бива да се оставя в ръцете на служебни кабинети.

 

Въпросите се решават с редовен кабинет. Ключът за разрешаването на въпроса е при народните представители. Изходът е в тази зала и намиране на съгласие. Държавата отива към все по-тежка криза. България трайно отива към лош път.

 

Не мога да си представя как може да се формира кабинет между партии с такива разломи. Нека да стигнем до третия мандат, президентът може само да реши на кого ще го даде. Въпросът е повече от сложен. Да видим на кого ще се връчи, трудно мога да направя прогноза. Тъжно е, че нашият политически хоризонт е до първи, втори и трети мандат. ние трябва да посочим къде са основните проблеми. В България води война с всички. Ние не можем да дефинираме националния си интерес.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3531 |07.12.2022 Стоян Михалев, ДБ: Договорил ли е Борисов с Ердоган кабинет с ДПС? . 2| 3320 |06.12.2022 Мая Манолова: С номинацията на проф. Н. Габровски Борисов иска да забравим 12-годишното му управление . 5| 3167 |06.12.2022 Кирил Петков: Рискът от връщане на Борисов във властта ни спира за Шенген . 24| 4458 |06.12.2022 Борисов пак направи салто мортале, ГЕРБ няма да подкрепи вето на Радев за Изборния кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads