Реклама / Ads
3| 7456 |24.06.2010 НОВИНИ

Явор Нотев от "Атака" - адвокат на Спаска Митрова

.
Кратко описание Източник: източник
Партия “Атака” ще осигури адвокатска защита на българската гражданка Спаска Митрова, осъдена на 9-месечна условна присъда за клевета и обида на съдии.
 
Това се разбра днес от лидера на партията Волен Сидеров, в чийто кабинет в парламента гост бе Митрова.

Волен Сидеров обяви, че има неизвестни факти досега около нейния проблем и най-важния от тях е, че тя досега няма адвокат от българска страна. Явор Нотев ще се ангажира с нейната защита, вероятно и колегата му Огнян Стоичков, добави Сидеров. В кабинета на Сидеров бе и евродепутата от "Атака" Димитър Стоянов, който обяви, че кани Спаска Митрова за негов сътрудник в Европарламента, за да го консултира по най-различни въпроси, между които и проблемите около бъдещото членство на Македония в ЕС и около Копенхагенската стратегия, която се отнася до защитата на човешките права. Спаска Митрова обяви, че приема поканата му.

На срещата в кабинета на Сидеров беше изразено мнение, че е добре към Македония да се поставят същите критерии за членство, каквито имаше от страна на ЕС и към България. На въпрос дали решението на Спаска Митрова няма да рефлектира отрицателно върху нейния живот в Македония, тя отговори, че по-трудно не може да стане за нашите хора, които са там. По нейните думи, тя иска да работи в екипа на Димитър Стоянов и за целите, които си поставя в България. В заключение Волен Сидеров заяви, че българите в Македония продължават да бъдат тормозени и след решението на Спаска Митрова там по-лошо не може да стане, напротив има шанс нещата да тръгнат към подобряване.

Малко преди това стана ясно, че българската гражданка от Македония от вчера е назначена като преподавател към частното езиково училище "Александър" в Благоевград. Вчера сутринта тя попълни заявление, с което кандидатства за общинско жилище, пише Монитор. Спаска има адресна регистрация в областния град от преди пет години, когато започна да учи в Югозападния университет. На среща с председателя на общинския съвет Костадин Хаджигаев тя обясни, че колкото и да й е необходимо жилището, не бива да й бъде дадено на всяка цена - за сметка на други по-нуждаещи се от нея. Хаджигаев обеща пълно съдействие, за да намери Спаска спокойствие и разбиране в Благоевград. Общинският шеф пожела на Митрова скоро с нея да заживее в Благоевград и дъщеричката й Сузана.

Frognews.bg припомняме, че преди дни Спаска получи 9 месеца условна присъда и 500 евро глоба по решението на съда в Кавадарци по делото срещу нея за обида на съда при производството в град Гевгелия. Митрова бе обвинена за това, че е нарекла съдиите "удбаши", което обозначава сътрудниците на сръбските тайни служби (УДБА). Спаска беше обвинена от първия съдийски състав, отредил й преди време три месеца затвор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4567 |23.06.2010 Спипаха адвокатки, злоупотребили с лични данни . 9| 5345 |20.06.2010 Прокурор и адвокат единодушни: Делото “Маргините” не е провал . 0| 5485 |17.06.2010 Адвокат иска ЕС да бъде страна по делото "Марио Николов" . 5| 5571 |15.06.2010 Адвокатът на Маргините: Делото е монтаж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads