Реклама / Ads
30| 9790 |17.03.2019 НОВИНИ

Илиян Василев: Елена Йончева няма безспорен авторитет

.
Илиян Василев Източник: БГНЕС
Бившият посланик на Бъглария в Москва, Илиян Василев написа коментар във фейсбук по повод номинацията на Елена Йончева, която БСП лансира за водач на листата си, за сметка на Сергей Станишев.
 

"Милите БСПартийци, разчитали на Елена Йончева и на нейния имидж, за да им спечели парламентарните избори след евроизборите с борбата си срещу корупцията. Партията, която е епицентър на корупцията.

 

Нека да ги "светна" - в разследващите корупция среди Елена няма безспорен авторитет, меко казано, защото там се ценят хора, които не са партийно обвързани и са независими. За да има авторитет, тя първо трябва да разкрие и извади на показ корупцията в БСП - толкова много олигарси има там, а тя нещо ги пропуска. Като се започне от Изпълнителното бюро. Достатъчно е да посочите "говорителя" Кирил Добрев.

 

Нали преди да търсиш треската в чуждото око, трябва да извадиш гредата от своето.

 

Опитва се да се присламчи към работата на други журналисти, които рискуват много, докато тя е в "златни пелени". И да превърне чужди рискове в лична партийна слава и постове.





Питам, в колко от разследванията, които тя "прави" и се базират на чужда работа, тя отдава дължимото на хората, които са разкрил фактите и обстоятелствата за корупция преди нея? Примерно - къщата в Барселона. Тя твърди, че нарочно крие източниците, за да не пострадат - но дори и по този начин е задължително да признае и изрази признателност към "хората преди нея", а не да внушава, че тя е Началото и Края.

Сори, не става.

 

Няма нужда да убеждавам никого - разследващите журналисти разбира се имат нужда от платформа, от трибуна, на която да направят достояние на широкото общественост своята работа. За това те най-често са принудени да се обръщат към Йончева. И това е автогол на ГЕРБ - затвориха медиите и останаха каналите през такива канали, които хора като Радев и Йончева превръща в изборни победи."

 

Илиян Василев, фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4271 |08.03.2019 Илияна Йотова: Трябва откровен разговор за това какво представлява днес ЕС . 0| 4147 |08.03.2019 Илияна Йотова ще участва в дебат „Разбират ли младите езика на Брюксел?“ във Велико Търново . 1| 3889 |06.03.2019 Елена Йончева: БСП няма да е в НС за гласуването на новата ЦИК . 0| 3975 |04.03.2019 Илияна Йотова: Пред риск са човешки права, воювани десетилетия наред

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads