Реклама / Ads
6| 24686 |28.07.2021 НОВИНИ

Илиян Василев: Късно ми е да се страхувам. Аз просто си върша работата

.
Илиян Василев Източник: Стопкадър, Евроком
Аз няколко пъти го четох и не можех да проумея как един човек, който е бил на високите места може да словоблудства по такъв начин. Това са особености на хората, пребивавали на власт - отнема им качество на нормални хора, които си имат своите притеснения, тревоги. Отидох на касата, трябваше да си платя една сметка и се оказа, че картата ми е блокирана. Не взех веднага мерки, защото понякога се случва. След няколко дни проверих и се оказа, че имам запор - чрез тия сметки аз издържам семейството си. Оттам минава финансирането за “Алтернативата”.
 

Това каза българският дипломат Илиян Василев в предаването “Честно казано” с Люба Кулезич във връзка с факта, че бившият енергиен министър и сегашен депутат от ГЕРБ Делян Добрев написа в личния си профил във Фейсбук, че ще заведе дело срещу Василев за клевета.

 

"Делян Добрев може да прави каквото иска, действията, които е предприел са в рамките на закона, но аз все още нямам искова молба. Никога не съм говорила нищо конкретно за него, но за негово съжаление той е бил на висока позиция много дълго време, но е извършвал много неща от гледна точка на разпореждане на огромен публичен ресурс, както и други действия, които водят до това различни граждани да вземат отношение по неговите актове", коментира още Илиян Василев.

 

“Той не случайно говори за Йончева, значи аз съм сигурен, че там имат политически спор, което на мен ми дава основания да мисля, че той заведе срещу  Йончева делото като част от общата реакция на ГЕРБ, включително Борисов, за да ѝ даде да се разбере. Той не би рискувал да заведе такова дело срещу мен. Аз не съм политик, аз съм от другата страна.” - коментира Василев.

 

“Консумирахте благата, а сега изведнъж супер унижени. Това е от общата реакция на ГЕРб  - при тях нещата са чисти, използват закона такъв какъвто е, аз търпя щета вече 25 дни, ако трябваше да преведа заплатите на колегите от "Алтернативата" - това щеше да голяма вреда - това е посегателство на свободата на медиите” - каза дипломатът.

 

Василев на няколко пъти повтори, че той не нападал лично политика от ГЕРБ, а и не възнамерява да го прави - просто коментира действията му, докато е бил на власт. Защото желае хората да видят истината.

 

По негови думи реакцията на Добрев е първосигнална и "целта му е да забрани аз да се занимавам с него".

 

В края на разговора Илиян Василев каза: "Късно ми е да се страхувам. Отдавна съм престанал да се страхувам, просто си върша работата ."




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4176 |27.07.2021 Доц. Киселова: Най-късно в началото на август мандатът ще бъде връчен . 32| 86822 |25.07.2021 Асен Василев: За да дава на пенсионерите, Борисов е трябвало да взима от „приятелите“, с които играе, а не от полицаите и учителите . 6| 35178 |23.07.2021 Илиян Василев: Срещу вас имате потънали в грях и престъпления хора без морал . 7| 4377 |23.07.2021 Слави Василев: Идеите на „Демократична България“ са по-напреднали от тези на ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads