Реклама / Ads
63| 11093 |26.10.2019 НОВИНИ

Илиян Василев: Ние сме ”дупка” в отбраната на НАТО

.
Илиян Василев
Атлантическият съвет публикува на страницата си във ФБ декларация, че разполагането на С-400 ще има стратегически последствия за сигурността на Балканите и не е в български национален интерес. Но не посочват, че този който е дал разрешението за прелитане трябва да бъде разследван за държавна измяна, защото НАТО е категорично против.
 

Това коментира Илиян Василев в страницата си във Фейсбук по повод съобщението на руското министерство на отбраната, цитирано от Associated Press, че руски военни са прехвърлили в Сърбия свои системи за противовъздушна отбрана. Появиха се и съмнения, че доставката е била направена от руски транспортни самолети, които са летели над България - страна, членка на НАТО.

 

Ето какво още написа Илиян Василев във връзка с полета над страната ни:


Медиите мълчат, дори демократичните, което е тотално необяснимо. Не е защото е ден за размисъл, в случая местните избори нямат нищо общо.






От приложния полетен план става категорично ясно откъде е минал военно-транспортния самолет, превозващ С-400, - през България. По-долу виждате плана за обратния, но и директния полет има същото трасе. Разполагам и с него.


Полетът е осъществен в нощта на 22 срещу 23 октомври. Грамата от посолството на РФ вече е била във МВнР на 20 октомври и е разпределена незабавно на МО и премиера, който взема окончателното решение, въпреки изричното предупреждение от НАТО /посолства в София/, че са против и е недопустимо. Това е стандартна процедура.


Не зная дали хората, които гласуват за ГЕРБ, съзнават за какво иде реч. Това е най-тежкото нарушение на атлантическата солидарност от София за целия период на членство и ще има последствия.


Борисов не само че не е никакъв атлантик, но от него могат да се очакват нови "предателства" и то във време, в което другите страни около нас избират стратегически да играят отборно в ЕС и НАТО - ориентир какво прави Гърция, какво прави Румъния.

 

Ние сме "дупка" в отбраната на НАТО, защото българският премиер се опитва да манкира от задълженията си като член на НАТО.






Кой може да разследва обвинение за държавна измяна у нас?

 

Малко по късно Илиян Василев добави още един пост:

 

Тъй като отново се направиха опити да се манкира с доказателствата за полета на руския военен самолет над България, ето ви доказателството полетния план от известният сайт Flightradar24.


.

Точно както България се съгласи да бъде мост за руския газ към Сърбия, по същия начин се съгласи да бъде мост и за стратегическите маневри на Русия в Западните Балкани пез въоръжаването на Сърбия и промяна на стратегическия баланс в ущърба на НАТО и ЕС.


Борисов е по-вреден от Радев. При президента му личи, Борисов манипулира, както го е правил цял живот. Постепенно системно демонтира демокрацията и евроатлантизма, като ги замести със своя авторитарна интерпретация.

 

Питам шефа на комисията по отбрана, достоен генерал, питам бившия министър на отбраната Валентин Радев - дават ли си сметка за какво иде реч?!

И как Турския поток е част от този план.

 

Илиян Василев, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7630 |23.10.2019 Илиян Василев: Гешев прикрива имена по делото КТБ свързани с Путин . 5| 6558 |23.10.2019 ”В Честно казано с Люба Кулезич” гостуват топанализаторът Илиян Василев и журналистът Камен Алипиев . 17| 16140 |16.10.2019 Илиян Василев: Борисов не разбира, че България е загазила яко . 22| 7961 |11.10.2019 Илиян Василев: Цацаров и Гешев си разменят местата по модела Путин - Медведев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads