Реклама / Ads
27| 10269 |26.03.2021 НОВИНИ

Илиян Василев: И с опрян в главата пистолет, пак няма да дадат оставка

.
Илиян Василев
Гледам холандския премиер ходи на работа с колело. Швейцарският президент с влак на работа. Масово подават оставки министри защото някой техен акт не отговарял на моралните стандарти в които са възпитавани. Без да чакат някой да ги притиска. Така започва пост на бившия дипломат Илиян Василев във Фейсбук.
 

"Онзи ден канцлера Меркел се извини на германците за грешката, която е допуснала с въвеждането на локдаун по Великден и представете си пое лична отговорност!? Живее в същата скромна къща със съпруга си, както и преди да стане канцлер.

 

Гледам и у нас какво става. Ходят с огромни охрани и власт и опозиция /Слави/, като че да компенсират липсата на самочувствие. Лъжат грубо, безпардонно,  както никой възрастен рома няма и да си помисли. Някакъв от ВМРО говори за традиционни ценности на семейството, против "джендърите", а той самия е грях върху грях и е по-скоро пример за морална деградация. А за да подадат оставка трябва с опрян пистолет в главата да им я искат и пак няма да я дадат. Грабят като за последно, отново заради алчността да живеят не в 200 квадратни метра в самота или максимум с партньор, защото децата ги няма, а в 2000 квадратни метра, при това отделно през зимата и през лятото.

 

И няма наказание - нито от съда и прокуратурата, нито от обществото като морална присъда.

 

Народът, който ще гласува за ГЕРБ, ДПС и партиите на статуквото, вместо да се възмущава мечтае да се нареди в групата с далаверата и тарикатите. Да не работи, но да взема.

 

Накрая поглеждам към заклинанието, че сме направили цивилизационен избор в полза на евроатлантическите ценности и разбирам че делюзията е национална диагноза.

 

Тази съдба не е природна даденост, или генетично определена, а наш собствен избор и низ от предателства към самите нас.

 

Като при цигарите и теглото /там където не е медицински проблем/, нещата опират до самодисциплина и воля.

 

Не само този избор, който ще направим на 4 април, и мнозина ще изберат партиите на далаверата, но и с тези малки дребни избори всеки ден, в които предаваме с малко, но завинаги светлите идеали на нашите велики българи да бъдем равни на най-добрите в Европа.

 

За да променим съдбата си, трябва да променим първо себе си и да си сложим моралните котви, независимо от разрухата около нас.

На първо време трябва да поискаме и да отидем да гласуваме и да изберем малкото български политици с морал и европейски ценности. Има ги.

 

Facebook, Илиян Василев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5634 |23.03.2021 Илияна Йотова: Недопустима поправка, насочена срещу България, готвят евродепутати в резолюция за РСМ . 14| 9755 |21.03.2021 Илиян Василев: Не знам дали стадният имунитет не се предшества от стадна злоба . 12| 8879 |20.03.2021 Илиян Василев: Целта беше да изтръгнат едно ”конграчулейшънс” от САЩ . 8| 22394 |19.03.2021 Илиян Василев: Гешев и Борисов се метнаха да вдигат медиен шум с арести

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads