Реклама / Ads
0| 30813 |11.08.2022 НОВИНИ

Илиян Василев за енергийния министър: Бие всички по наглост, няма идея за какво говори

.
Росен Христов Източник: БГНЕС
Росен Христов /служебен министър на енергетиката - бел. ред./действително бие всички по наглост. Изказването му от днес в пет думи – преди нас потоп, ние Слънце: „Противно на всички спекулации, нашето правителство е впрегнало 30-40 човека от няколко министерства, които ежедневно полагат огромни усилия този интерконектор да бъде пуснат в срок. Преди нас, ситуацията е просто била с много ниска форма на контрол, което е позволило тези забавяния. Опитахме се коригираме грешка в имената, така че да предотвратим връщане“.
 

Той коригирал грешка в имената, той бил наложил контрол, той бил положил огромни усилия. Ако просто нямаше служебен кабинет нещата щяха да се развият много по-бързо. Освен огромния проблем в случая с фирмата Авакс, която предполагам че е била мотивирана от Газпром да бави топката, колкото може /и то успешно вече близо две години/, проблемът се генерира от газпромовското лоби и постоянните му стремежи или да забави интерконектора максимално бързо /етап, който приключва/ или да контролира капацитетите на интерконектора, през свои кадри.

 

Следя интерконектора от ден първи на реалната работа. Този човек няма идея за какво говори. Нивото на ангажираност и контрол от страна на правителството на Петков беше без прецедент и то не на ниво министър, както е сега, а личен контрол от премиер. Всяка седмица, и дори по-често, свикваше всички държавни служби за да контролира реакциите им и да не позволи, това което сега става - произвол. Всяка седмица разговор с Мицотакис, прогрес доклади и т.н.

 

Толкова им стига компетентността на служебните, че дори след като виждат манометър и налягане, стигнаха до прозрението, че „нямало газ в тръбата“.

 

Скоро ще излязат коментарни статии в чужбина и спирането на регистрацията заради имената е едностранно оценено от най-големите компании и аналитични издания в бизнеса като смехотворно. Но през този смях прозират и истинска тревога за бъдещето на интеконектора, след като на равно поле правят проблем.

 

Всички служебни министри, с малки изключения, критикуват остро само правителството на Петков, нито една дума за наследството. Като Ленин-Сталин-Димитров са Борисов-Пеевски-Радев.

 

Илиян Василев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 22338 |10.08.2022 Илиян Василев: От гръцка страна всичко е ок. Нашите служби се заядоха по поръчка . 0| 19285 |10.08.2022 Окончателно: Интерпол свали червената бюлетина за Цветан Василев. Гешев, как си? (актуализирана) . 0| 8173 |09.08.2022 Асен Василев: Арестът на Борисов и изгонването на руските дипломати не са грешки . 0| 22276 |09.08.2022 Енергийният експерт Хиновски: С Русия е лесна договорката за комисионна, а американците може да те арестуват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads