Реклама / Ads
8| 4222 |16.04.2021 НОВИНИ

Илиян Василев: Виждам познати истории, познати рефлекси. Същите грешки.

.
Тъй като съм видял доста да напомня - Системата се сменя с тиха, системна, умна и упорита работа, не с декларации. Виждам познати истории, познати рефлекси. Същите грешки. БНТ, БТВ и Нова ТВ бързо се ориентират към новите ”силни на деня”. И тези, които доскоро не ги допускаха до екрана, днес бързо свикват с вниманието и се склонни да забравят ”миналото” в името на приобщаването им към ”елита”.
 

Уж искахме оставка на удобния на Доган Кошлуков, а тези дни никой дума не обелва за ролята на шефа на БНТ като стожер на модела. За удобния на Борисов Антон Хекимян в БТВ, който бе избран за шеф на новините, които имат черен списък от гости, сред които бяха и много истински опозиционери. Голяма част от които не попаднаха в НС.
За Нова ТВ изобщо не говоря.


Политиците на протеста, които се явяват с охота в студията на казионните медии легитимират миналите репресии срещу свободата на словото, легитимират и ръководствата на тези телевизии и журналистите.


Няма да се изненадам ако утре същите "нови депутати", вече национално медийно представени, започват да не се появяват при нас в Алтернативата, при Сашо Диков, Люба и Веско / списъкът не е изчерпателен/, а предпочетат Георги Ангелов, Хекимян, Виктор Николаев или други подобни проекции на казионна журналистика.


Не, не мислете, че ще тръгнем да се оплакваме. Проектът Алтренативата не е създаден за да обслужи която и да е партия, а да е място за свободна и независима журналистика., на питащите трудни въпроси. Пиарите на партиите като чуят БТВ, БНТ и Нова, търчат през глава за да убеждават лидерите на партии и видни депутати да присъстват, защото били гледани, печелили популярност.


И така до 111 тото място в света. То не е станало само заради Пеевски и Борисов, а и заради онези "опозиционни" политици които са правили "компромиси" и са участвяла в театъра със свободните медии за избрани.


Утре тези същите "Централни" медии пак ще затворят вратите за инокамислещите и свободните по дух.


Да напомня на новоиздигналилите се че все още са в изборни кампании, и тяхната публика няма ди ги гледа от екраните на Нова и БНТ.


За колегите и за мен съм спокоен, без изключение всички са "освободени" от централни медии.


Имам способност да чета тенденции, - тенденциите в медиите са неумолими и те са в полза на живите, спорещи, истински медии, на базираните в социалните мрежи. Несистемните партии спечелиха това което спечелиха не заради, а въпреки централните медии.


Журналистите канят веднъж, само веднъж.


Който разбрал, разбрал.

 

Facebook, Илиян Василев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 12205 |15.04.2021 Илиян Василев: Връх на злоба, човеконенавист и подлост е в първия ден на новия парламент правителството да закрива НОЩ . 6| 3773 |15.04.2021 Илиян Василев: Мажоритарни избори в два тура ще извадят ГЕРБ от парламента . 7| 4598 |13.04.2021 Илиян Василев: Борисов пусна Захариева и Митов да говорят по медиите, за да види кой се справя по-добре с омайването . 9| 3849 |13.04.2021 Анализаторът Слави Василев: Има вероятност за правителство около Трифонов, за да зашият шамар на Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads