Реклама / Ads
3| 3089 |25.05.2021 НОВИНИ

”Има такъв народ”, ”Републиканци за България” и ”Българско лято” се регистрираха в ЦИК

.
Три партии се регистрираха в ЦИК за участие в следващите парламентарни избори на 11 юли. това са ”Има такъв народ”, ”Републиканци за България” и ”Българско лято”.
 

Документите на ИТН подаде заместник-председателят Тошко Йорданов, придружен от организационния секретар Виктория Василева.

"Резултата ще го кажат хората. Единственото очакване е, че тези избори ще са по-честни", беше краткият коментар на Йорданов.


Лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов обяви, че запазват идентичността си и затова участват самостоятелно, като разчитат да увеличат гласовете си:


"Най-лесно беше да търсим формулата на някаква безпринципна коалиция. Това, което прави впечатление, е, че тези, които провокират скандали, могат да получат краткосрочен политически дивидент. Ние сме заложили много ясни послания в нашата управленска програма. Тя няма и да бъде променяна, само ще бъде малко коригирана,за да могат хората да избират, а не просто да търсим скандалите".

 

Отказ от коалиция след изборите декларираха и от партия "Българско лято", допълва БНР. Председателят на партията Борил Соколов каза, че Васил Божков ще води две листи на формацията и изрази надежда той да се върне в страната:

"Дошъл е момента всички да искат справедливост за всяко едно естество, така че ние вярваме, че влизаме на тези парламентарни избори. Със сигурност ще чакаме повече гласове от чужбина.

 

Ние дори до днес отваряме нашите листи за хора от чужбина. Т.е., имаме кампания, с която приканваме хора от чужбина да се включват в листи. Все пак знаете, България е там, където има българи. Не трябва да ги използваме само като гласоподаватели - това са хора с опит, хора видели как се случват нещата на Запад и ние сме готови да отворим листите си за тях. Точно защото сме категорични, че ще влезем, не сме готови на коалиция. Готови сме с някаква работа съвместна, но само ако другата партия се съгласява с нашите точки"

 

И двете формации разчитат на машинния вот като средство да се намалят манипулациите на вота. До този момент за участие в изборите документи са подали общо 6 партии и 3 коалиции.


Днес необходимите подписи за регистрация ще внесат и "Възраждане".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4995 |20.05.2021 Спортният министър: В тотото ”има минус, няма плюс” . 18| 6319 |20.05.2021 32 души от ”Има такъв народ”, ”Демократична България” и ”Изправи се! Мутри вън!” са били подслушвани . 45| 5170 |19.05.2021 ГАЛЪП: При избори днес под 3% ще е разликата между ГЕРБ и ”Има такъв народ” . 45| 6514 |14.05.2021 Тошко Йорданов - дали Слави ще е депутат, за бъдеща коалация, кой стои зад ”Има такъв народ”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads