Реклама / Ads
23| 36911 |25.04.2018 НОВИНИ

Расте резиденцията на министър Горанов, заплатите на музикантите - не

.
Министър Горанов и синът му пред резиденцията... Източник: Щастливи съседи
Готова е луксозната резиденция на Министерството на финансите на Витоша. Тя се намира в баровската вилна зона „Ярема“, на 20-30 минути от центъра на София – в зависимост дали със служебен Мерцедес или не. Строежът, който продължи около 2 години, е на финала.
 
Фиансовият министър и семейството му вече се наслаждават на придобивката.

Владислав Горанов отрече преди време да притежава имота. Повечето съседи и стротелни работници обаче твърдят, че е негов, защото лично той и съпругата му контролирали строежа. Сигурно бъркат, защото едва ли министър от ГЕРБ ще е толкова… нали, че да вдига палат на свое име. Не че НАП и прокуратурата ще го проверят, но все пак…

 

Резиденцията е голяма, затова пък и много скъпа...

 

Едни търкат картончета, а други печелят джакпота.

 

Музикантите от Българското национално радио получават средна заплата от 640 лв. Срещу тези 640 лв. осигурявали записите за „Златния фонд“. Класика, народна музика, джаз, поп, виртуози от чужбина и пр.  

 

Положението е трагично – вижда се и от „Фалкона“ на Борисов. Трагично управление, корупция до шия, диктатура на прокуратурата, диктатура на простащината, диктатура на Борисов-Пеевски. Резултатите – средно по 5 протеста в на ден. Лекари, миньори, цели населени места срещу разбити пътища, музиканти, хора с увреждания… Разпад. 

 

 Така изглеждаше "колибката" преди близо година.

 

На 15 март 2014 г. Бойко Борисов казва: „Влади Горанов ми е като дете. Дойде при мен и ми каза: „Шефе, ти си на 55 и оттук нататък само с политика може да се занимаваш. Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева и дните ми минават безсмислено. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам?“ Толкова е мило, че сълзите напират…

Борисов очевидно се погрижи за „детето“ Влади Горанов - направи го финансов министър. И „детето“ си оправи положението. Спести и за резиденция.

 

Музикантите от БНР протестират трети ден. Горанов отвръща загрижен: „Няма пари“.

 

Горанов би дал, ама няма… Имаше за стадиона на неговия приятел Кирил Домусчиев в Разград. Но за музикантите свършиха… Освен ако не се намеси Борисов – нали е свирил на акордеон и китара, докато почивал от рисуването…

 

Във Фрог нюз преди година и половина публикувахме снимки от строеж на вила , за която авторът на фотосите твърдеше, че е на министър Горанов. За по-сигурно отидохме на място и поговорихме със съседи и работници на обекта. И те казаха същото. Тогава Горанов се изгъбарка с публикацията, като обърна всичко на майтап и заяви, че няма къща, но може да става дума за резиденция на министерството. Разбира се, че може. Кое друго министерство, ако не това на финансите, се нуждае от нова комфортна резиденция, където висшия кадър да разпуска след тежкия работен ден.

 

Предишния финансов министър Дянков наля милиони в ремонт на резиденцията нa Кричим, за да ходи там с… не е важно с коя. Що Горанов да няма и той нужди? Освен това е намерил страхотни архитекти, които са спазили стила "мутробарок"... Все пак е "детето" на Борисов.

 

Монументалната постройка вече е готова. Дооформя се пространството край нея. Горанов вече се разхожда из двора със семейството си. Струвала около 2 млн лева, съскат злобари. Един такъв дори пресметна, че ако Горанов я продаде, примерно на Домусчиев, ще има пари за увеличение на заплатите на музикантите от БНР. Ако пък някой негов колега последва примера му – ще се осигурят пари за цялата ни култура.

Чухте ли, че българите са най-нечетящите в Европа? И най-малко книги купуват. Дали тази статистика има връзка с всеобщото затъпяване или само с простотиите на управлението?  

 

Горанов освен „дете“ е и добър ученик на Борисов. И на Пеевски. Ще ги задмине, както се е разбързал.

 

И един тест за раздвижване на мозъка: В България е най-добре да си:

а/ музикант в симфоничен оркестър.

б/ министър на финансите.

в/ депутат.

г/ фолк изпълнител.

д/ турист.

 

Да честитим новата придобивка на Министерство на финансите, на министър Горанов и неговото семейство!

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5091 |23.04.2018 ООН: Заплахата от ядрена война расте . 2| 4494 |23.04.2018 Джипитата излязоха на протест, здравният министър нехае . 4| 4175 |23.04.2018 Тютюневи компании: Контрабандата на цигари расте . 5| 5257 |20.04.2018 Светльо Витков: На крив министър вълната му пречи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads