Вторник, 17 Октомври 2017, 10:56
Frognews
2| 7655 |28.07.2016

Р. Инджова стартира инициатива за увеличаване заплатата на Бойко Борисов

.
Ренета Инжова
Бившият министър-председател на страната Ренета Инджова стартира инициатива за увеличаване заплатата на настоящия премиер Бойко Борисов. Според нея така ще се проправи път, по който инициативният комитет, настоял да й се присъди пожизнена пенсия за заслуги, здраво да се препъне.
Предлагам този закон да се приложи за премиера. Той вече изрази недоволство, че заплатата му е 4 хиляди лева. Предлагам ново начинание-всенародно движение да даде оценка на всички функции, които премиерът изпълнява. Той държи добре властта като министър-председател, такъв е и в духовната сфера, награди интелектуалци, а скоро ще му се наложи да бъде и български патриарх. Нека не се възприема днешното ми участие като опростителство. Доста късно ми е за това. Въпросът за социалния ми статус, за изключване от всички форми на обществения живот, да не притеснява управляващите. Няма страшно, както се казва.

Въпросът от какво живея сега се задава само на тези, които не крадат. В една публикация наскоро се писа, че мои приятелки ме спасяват от депресия. Ако това е така, значи че ще бъда спасявана от режима на репресия. Уволнена съм като директор на една частна болница. Водя дело в Европа, но българското представителство го хвърли в коша.
Въпросът за моята пенсия се превърна в Източен. Жените не обичат да говорят за миналото си. Но от 25 години вече съм на изключен режим. Уволнена съм неправилно. Този, който трябваше да отговори на въпроса защо съм уволнена по времето на първия кабинет на Борисов, е самият Бойко Борисов. Той трябваше да отговори. На никого не съм поставяла този въпрос. Прекарах 10 години в чужбина и там не обичах да говоря против държавата си, уточни бившият премиер.

Професор Мария Славова припомни, че отдавна е регистрирано в МС въпросното предложение на инициативния комитет. Има списък на изтъкнати представители-това са 233-ма души. Той беше изготвен в следствие на спонтанен изблик, защото г-жа Инджова не можеше да бъде пенсионирана. От 2013 г. има специален закон за награждаване на лица по заслуги. Тя попада изцяло в рамките на този закон. На вниманието на министър-председателя сме изпратили предложение и сме го помолили да прецени какъв да бъде размера на пенсията. Подчертавам, че г-жа Инджова не стои зад тази инициатива.

Започнаха, обаче периодично да се губят документите. Написахме второ писмо до Борисов. Това е решение на МС по смисъла на закона. Но трябва да се приеме подзаконов акт, за неговото прилагане. Очакваме да бъдем уведомени.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата 0| 164 |17.10.2017 . Роми с колове пребиха жестоко трима горски край Стряма 0| 276 |17.10.2017 . На извънредно заседание парламентът ще разгледа промени в ГПК 0| 319 |17.10.2017 . Посланик Ким Ин-ньон плаши: Всеки момент може да избухне ядрена война 1| 672 |17.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах