Събота, 18 Ноември 2017, 08:04
Frognews
0| 3330 |28.05.2017

Инспектори проверяват плажа в Лозенец

.
Инспектори проверяват морския плаж ”село Лозенец”, съобщиха от Министерството на туризма. Целта на инспекцията е да се установи дали наемателят на морския плаж изгражда и разполага преместваеми обекти върху плажната ивица.
Експертите ще проследят дали се спазва предоставената специализирана схема за поставяне на преместваемите обекти и съоръжения, одобрена от министъра на туризма.

 

Морски плаж "село Лозенец" е отдаден за под наем на 5 юли 2016 г. на фирма "Даймънт Ивент" ЕООД. Границите на обекта са определени съгласно специализирана карта, издадена от Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Картата е издадена към декември 2012 г.

 

Съгласно договора и Закона за устройството на черноморското крайбрежие, наемателят е изготвил специализирана схема за поставяне на преместваемите обекти и съоръжения, като са спазени нормативните изисквания.

Проверките, които Министерството на туризма извършва през активния летен сезон включват и мониторинг на морските плажове, чрез който се установява дали са спазени одобрените от министъра на туризма схеми за преместваеми обекти и съоръжения. В случай на установяване на нарушение, ще бъде изготвено предписание за неговото отстраняване.

 

При неспазване на договорните условия спрямо наемателя ще бъдат предприети съответните действия, включително налагане на неустойка и/ или прекратяване на договора. Мониторингът на териториите на морските плажове е по специализираните карти за определяне на техните територии от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, уверяват от ведомството.

 

Категоричната позиция на Министерството на туризма е да се проверява всеки подаден сигнал за поставяне на незаконни обекти на територията на морските плажове, отдадени на концесия и под наем. От ведомството уверяват, че през настоящия летен сезон ще има непрекъснати проверки - редовни и по сигнал. 

Повод за проверката е подготвян в понеделник протест от инициативен комитет за защита на плажа. От комитета твърдят, че с договор номер Т - РД - 29-129/ 05.07.2016г. Министерство на туризма отдава под наем терен, заснет от АГКК през 2012г. и описан като плаж номер 31 с протокол номер 6 от 5 декември 2012 година.

 

Въпросното заснемане определя границите на плаж номер 31 в размер на 5864 квадратни метра активна плажна площ с дължина на бреговата линия 296 метра.

Очевидно е, че е допусната техническа грешка при заснемането и посочените граници не отговарят на действителното фактическо състояние.

 

Като част от активната плажна ивица са включени и зони, брегова ивица, крайбрежна алея, които по своята същност не представляват места за плажуване, писаха в мейл до редакцията ни от инициативния комитет.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Гришо разби Буста по пътя към полуфинала 0| 2399 |18.11.2017 . Гришо води с 6:1 след първия сет срещу Пабло Буста 0| 2214 |17.11.2017 . Тома Биков в стила на Борисов: Арестувани за наркотрафик са спонсорирали БСП 0| 2516 |17.11.2017 . Кулезич: Борисов изрита политическия труп на Главчев и курдиса на стола му поредната ханъма 5| 3417 |17.11.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах