Реклама / Ads
4| 3404 |25.05.2023 НОВИНИ

Йордан Стоев: Слабо актьорско изпълнение на Гешев. Записите са пълна манипулация

.
Източник: БГНЕС
Като шоу със слабо актьорско изпълнение и слаба режисура определи разпространените от главния прокурор Иван Гешев записи преди няколко дни, в които предполагаемо участие има Йордан Стоев, член на Висшия съдебен съвет. По думите му става въпрос за ”пълна манипулация” и опит за отклоняване на вниманието. Стоев отрече той да е поканил главния прокурор на среща. Според изказването му се е случило тъкмо обратното.
 

"Не съм поканил аз главния прокурор Иван Гешев, а той мен. Представи чатове, които не съм провел. Всичко ще бъде показано на съответните органи и ще стане ясно. Тогава ще коментирам, не предварително, както се случва сега", допълни пред журналисти Стоев. 


Той заяви още, че очаква да му бъде връчена преписка за разпит във Върховната касационна прокуратура по време на заседанието на Пленума на ВСС. 


"Има проверка в СГП, а ще получа и призовка от ВКП. Бях уведомен, че съм издирван за тази призовка. Извикани са Георги Кузманов и Калина Чапкъкова заедно с мен, това е елементарен опит за сплашване", допълни той. 


Междувременно служебният правосъден министър също коментира случващото се в съдебната система. 


"Крайно време е да разкрием истината. Във ВСС трябва да се решават въпросите, а не с пресконференции, чатове и недомлъвки. Очаквам да чуя какво наистина се е случило - правени ли са такива записи, от кого, използвани ли са за принуда", коментира Крум Зарков. 


Въпросните твърдения са на заместника на главния прокурор Борислав (Боби) Сарафов. Той обвини началника си в това, че е записвал свои колеги с цел оказване на натиск. Именно тогава в публичното пространство се появи запис, в който се предполага, че участва Йордан Стоев. Преди няколко дни главният прокурор Иван Гешев показа чатове и пусна 35-минутен запис, в който се споменават имената на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, президента Румен Радев, представляващия ВСС Боян Магдалинчев и други членове на съвета. 


Стоев участва в разговора като посредник между Гешев и „нашия приятел“, който поема гаранции за сигурността на главния прокурор и семейството му, ако подаде оставка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3504 |24.05.2023 Слабо земетресение е регистрирано край Кърджали . 10| 2890 |24.05.2023 Тошко Йорданов: Конституционна глупост е идеята за ротационни премиери . 3| 4844 |22.05.2023 Емануил Йорданов: Време е Гешев да каже неистините, заради които е бил зависим . 4| 3483 |18.05.2023 Йордан Терзийски, ПП: Притеснително за цяла България е това "Нетфликс" шоу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads