Реклама / Ads
7| 2818 |24.02.2024 НОВИНИ

Йордан Терзийски, ПП–ДБ: Борисов не е чел - не предлагаме 50:50 в регулаторите, а поделяне на отговорности

.
Йордан Терзийски
"Ние не предлагаме 50:50 в регулаторите, а поделяне на отговорности на много ясен принцип, по който да бъдат избирани хора на съответните постове". ова заяви депутатът Йордан Терзийски от ПП–ДБ в предаването "Офанзива" по Нова нюз. "Бойко Борисов се е объркал или не е прочел меморандума", каза още той.
 

Думите му дойдоха в отговор на казаното по-рано днес от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов:

 

"Щом нямат свян да искат 50:50 на регулаторите в меморандума, тогава и в МС нека да бъде 50:50".





"Нужен ни е механизъм, с който да гарантираме, че регулаторите ще работят, а няма да бъдат кукли на конци. Искаме да срежем конците, за да има реални резултати. Ние не претендираме за постове", посочи още Терзийски .

 

Според него Денков да стане външен министър е част от приемствеността.

 

"За да продължи позитивната работа, е редно той да бъде вицепремиер и да оглави това ведомство. Червени линии нямаме, искаме да се обединим около общи цели и принципи. Меморандумът е протегната ръка, но не за сделка, а за съдебна реформа, борба с корупцията и като цяло за обединение около общите приоритети. Важно е всичко да става пред очите на обществото - прозрачно. Ако има кандидат на ДПС, в чиито качества сме убедени, бихме могли да обсъдим подкрепа за него", коментира той.

 

По думите му не бива да се води пазарлък за министри, а да се направи обективна оценка на база свършена работа.





"За всяка една номинация трябва да се носи политическа отговорност, номинираните трябва да бъдат професионалисти, а не да са верни на някоя централа и да си вдигат телефона. Искаме експертност и независимост на органите, без назначения на партийни хора и роднини", посочи Терзийски.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2614 |24.02.2024 Президентът Зеленски: Приближихме се до победата със 730 дни /видео/ . 7| 2939 |24.02.2024 Най-после: Русия предаде тялото на Навални на майка му . 3| 2695 |24.02.2024 Надежда Нейнски: Правителството трябва да има единна вътрешна и външна политика . 15| 3384 |24.02.2024 ДПС има нови председатели - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads