Реклама / Ads
6| 10444 |18.01.2014 НОВИНИ

Йордан Цонев говорил най-много в парламента – 15 часа

.
Източник: Булфото
За малко повече от половин година в парламента депутатите са говорили от трибуната близо 274 часа или малко повече от 11 дни. 30 народни представители обаче са запазили мълчание, това сочи поредната равносметка – от началото на новата пленарна сесия.
 

 

Шефът на бюджетната комисия Йордан Цонев е говорил от трибуната 15 часа и 12 минути. Казва, че и друг път е бил начело, защото често му се случва да оглавява важни комисии. „Аз лично винаги се притеснявам преди всяко мое участие и дори по телевизията. Имам сценична треска и се готвя за всяко свое участие”, обясни народният представител от ДПС.

 

Йордан Цонев си спомня, че произнася реч за първи път през 1990 г. на митинг на СДС в Бургас. Дебютира пред близо 60 000 души. „Да кажа честно, не помня какво съм говорил, онемях от страх и притеснение”, сподели още Цонев.

След него идва заместник-председателя на парламента Мая Манолова с над 9 часа. Сред първите се нареждат атакистът Павел Шопов, социалистите Корнелия Нинова и Димчо Михалевски. Всички те са говорили по около 6 часа и някоя и друга минута отгоре.

 

В класацията попада и Десислава Атанасова от ГЕРБ с над 5 часа. „Не знам дали нещо като крилата фраза или цитат на деня са се започнали от гражданите, надявам се колегите от управляващото мнозинство да запомнят и нещо от аргументите на опозицията”, коментира Атанасова.

 

Оказва се, че в сградата на Народното събрание работят депутати, които нито веднъж не са се изказвали. Някои от тях не са говорили, защото е имало разместване на постове. „Аз съм от началото на месец декември и просто нямаше възможност да стане това нещо, като дойдат законите, за които аз отговарям”, обясни депутатът от Коалиция за България Кирчо Атанасов.

 

„За това сме депутати, трябва да говорим, но в момента има доайени. Ние сме за първа година, но се учим бърже и ще се изкажем”, увери Щерьо Щерев от ДПС.

Ако се направи класация на лидерите, то председателят на ДПС Лютви Местан е говорил над 7 часа, следван от Сергей Станишев с 5 часа и половина, Волен Сидеров с около час по-малко и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който се отчита с близо час и 20 минути.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4758 |16.01.2014 Й. Цонев: Не знам откъде са парите на Сидеров, не съм му счетоводител . 20| 6796 |08.01.2014 Е. Йорданов пред Фрог: Сидеров няма да даде имунитета си, ще печели време . 24| 5453 |06.01.2014 Йордан Цонев:ДПС подкрепя протеста за тютюна,образуваме дело за картел срещу прекупвачите . 8| 5902 |05.01.2014 Димитър Цонев: Подкрепям Николай Бареков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads