Реклама / Ads
5| 4132 |26.10.2023 НОВИНИ

ISW преди два дни: "Хамас се подготвя да обвини Израел за смърт на заложници". Хамас днес: "50 заложници загинаха при израелски удари"

.
"Хамас и неговите съюзници подготвят информационната среда, за да обвинят Израел за евентуална смърт на заложници в ивицата Газа". Това се посочва в анализ на Института за изследване на войната (ISW), публикуван на 24 октомври. Само два дни по-късно, тази вечер Хамас разпространи информация, в която твърди, че 50 заложници са загинали при израелски удари.
 

Групировката не дава повече подробности какво се е случило с тези 50 души.

 

За първи път от началото на войната, израелски танкове навлязоха в Газа за кратка операция днес. Войниците са локализирали и поразили множество терористи, терористична инфраструктура и пунктове за изстрелване на противотанкови ракети. Акцията е част от подготовката за следващия етап на бойните действия, обявиха въоръжените сили на еврейската държава.

 

"В същото време се подготвяме за сухопътна операция. Няма да уточнявам кога, как и колко, нито съвкупността от съображения, които вземаме предвид, по-голямата част от които изобщо не са известни на обществото, за да спасим живота на нашите войници", заяви Бенямин Нетаняху - министър-председател на Израел.

 

"Хамас и съюзническите палестински милиции взеха заложници по време на нападението на 7 октомври, вероятно за да възпрат израелска сухопътна операция в ивицата Газа и/или да си осигурят някакви отстъпки. Действията и реториката на Израел обаче сочат, че Хамас и съюзническите милиции няма да успеят да предизвикат тези желани ефекти. Израел продължава да се подготвя за евентуална сухопътна операция в Ивицата Газа, а Wall Street Journal съобщи, че преговорите между Израел и Хамас за заложници са се провалили, след като Хамас е поискал от Израел да разреши доставките на гориво в Ивицата Газа", продължава анализът на ISW.

 

Миналата седмица Хамас разпространи информация, че над 500 души са били убити в болница в Газа след израелски удар, като след това се оказа, че ударът всъщност е дошъл от палестинската организация  Ислямски джихад.

 

Съобщенията за убитите обаче предизвикаха гняв към Израел, включително и оспорвания в широката общественост за правото на Държавата Израел да се отбранява.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4250 |26.10.2023 Кремъл започва томбола с екскурзии, за да засили любовта към Путин . 4| 4079 |26.10.2023 Гонка с кола с мигранти по "Тракия" приключи с двама мъртви . 3| 3983 |26.10.2023 Министър Хинков: Има спад в продажбата на антибиотици, е-рецептите дават положителен ефект . 8| 4016 |26.10.2023 Игри на кворум: Ще се провали ли отхвърлянето на енергийното вето на Радев утре?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads