Реклама / Ads
11| 2796 |06.10.2024 НОВИНИ

ISW: Руснаците не искат да се бият в Украйна дори и при увеличените заплати на професионалните военни

.
Източник: БГНЕС
Увеличените еднократни плащания за подписване на военен договор с руското министерство на отбраната и други финансови стимули едва ли ще спомогнат за значително увеличаване на броя на руските професионални войници за войната с Украйна.
 

Това смятат анализатори от Института за изследване на войната (ISW).

 

Предвидените в проекта на тригодишния федерален бюджет 90 млрд. рубли за еднократни плащания за сключване на военни договори са индикация, че "Кремъл планира да продължи да разчита на продължаващите усилия за криптомобилизация, за да отговори на изискванията за "работна ръка" за войната в Украйна", посочват анализаторите на института в прясна изследователска справка. Тези средства ще бъдат достатъчни за 225 000 нови професионални военнослужещи, при условие че няма промяна в размера на еднократното плащане, който наскоро беше увеличен на 400 000 рубли, напомнят те.





Според анализаторите на ISW значителното увеличение на финансовите стимули през последните месеци подсказва, че предишните "усилия за набиране на нови военнослужещи са били недостатъчни, за да се поддържа стабилен приток на нови сили", необходим за поддържане на темпото на настъпление на фронта.

 

Според оценките на ISW съществуват средносрочни и дългосрочни ограничения за броя на новобранците, които настоящата руска кампания за криптомобилизация може да генерира, и "увеличаването на финансовите стимули едва ли ще реши значително тези ограничения", заключават експертите на института.

 

Съобщава се, че при неотдавнашен украински ракетен удар в близост до окупирания град Донецк са загинали няколко севернокорейски военни служители.





Неуточнени източници от разузнавателната общност на Украйна съобщиха за Kyiv Post, че при украински ракетен удар на 3 октомври близо до окупирания град Донецк са загинали 20 руски войници, включително шестима неидентифицирани севернокорейски офицери, "дошли да се консултират с руските си колеги", и са ранени други трима севернокорейски войници.

 

Kyiv Post, позовавайки се на публикации в руски социални медии, съобщава, че руските сили са демонстрирали на севернокорейските военнослужещи обучение по пехотна атака и отбрана. ISW не може да потвърди по независим начин присъствието на севернокорейски военни служители в окупирания град Донецк.

 

ISW вече е наблюдавала непотвърдени съобщения през юни 2024 г., че Северна Корея планира да изпрати мащабни инженерни сили в окупираната Донецка област още през юли 2024 г.





През юли 2024 г. ISW наблюдава и съобщения, че делегация от севернокорейския военен университет "Ким Ир Сен" е посетила Русия, което на фона на задълбочаващите се двустранни отношения предполага, че севернокорейските военни вероятно възнамеряват да се поучат от опита на руските военни във войната в Украйна.

 

Руските сили наскоро напреднаха в рамките на главния украински укрепен пункт в Курска област, близо до Торецк, край Покровск и югозападно от град Донецк.

 

Украинските власти продължават да предоставят статистически данни за руските военни престъпления, които хвърлят светлина върху мащабите на нарушенията, извършени от руските сили и власти.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2189 |06.10.2024 Дъждовна и хладна неделя . 0| 2311 |05.10.2024 Парламентът светна в зелено  за Европейския ден на донорството . 1| 8571 |05.10.2024 Къде отива иранският петрол? . 3| 3090 |05.10.2024 14 членки на Евросъюза искат ускорено връщане на мигранти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads