Реклама / Ads
1| 2893 |01.02.2022 НОВИНИ

Италия: Тестът за алкохол на българина, виновен за смъртта на две жени, показал 3 пъти над нормата

.
Източник: БГНЕС
61-годишен е българинът, който блъсна с джипа си колата на две млади италианки на магистрала А28 край град Тревизо. Пробата му за алкохол е отчела резултат три пъти над нормата, съобщават от полицията в Порденоне, където се води разследването.
 

Мъжът, който работи като мениджър в регион Фриули, е задържан, след като избяга от местопроизшествието и е отведен в затвора в Удине. Шофьорът ще отговаря пред италианския съд за убийство на повече от едно лице при пътно-транспортно произшествие, неоказване на помощ и бягство.

 

Жестоката катастрофа стана в участък от магистралата между Вилота и Ацано Дечимо около 19.40 ч. в неделя. Българинът тествал новия си джип "Ленд Роувър" по магистралата и карал с висока скорост. Той блъснал отзад лек автомобил "Фиат Панда", в който са пътували две братовчедки - 20-годишната Джесика Фрагасо от Марено ди Пиаве и 26-годишната Сара Рицото от Конеляно. На задната седалка във фиата са пътували двете дъщерички на Сара - едната на 2,5 години, а другата на 4 месеца.

 

Младите жени, една от които социална работничка, а другата студентка във Венецианския университет, прекарали деня заедно с децата и родителите на Джесика по крайбрежието. На връщане към дома си, Сара и Джесика пътували зад автомобила на родителите на студентката, които станали свидетели на трагедията.

 

"Изведнъж чух много силен трясък и видях в огледалото за обратно виждане видях как колата на Сара да се плъзга и да се озовава до мантинелата. Имаше само време да видя как джипът прави скок и нещо като салто във въздуха, прескачайки фиата на Джесика и Сара. След това се удари в моята кола и се преобърна отново", разказва бащата на Джесика - Ален Фрагасо пред в. "Кориере дела сера".

 

Мъжът се втурва да помогне на дъщеря си, племенницата си и внучките.

 

"Изтичах при тях. Джесика беше в кръв, колата беше смачкана. Видях само краката на племенницата ми, обадих й се, но тя не ми отговори. И тогава чух плач - бебето. Опитах се да ги извадя, но не успях. Ламарините бяха нагънати. Нарязах си лицето, ръцете...но те починаха", през сълзи допълва бащата.

 

Докато Ален Фрагасо се опитва да помогне на близките си, 61-годишният българин излиза от джипа и хуква през полето. Часове по-късно той е задържан в дома си.

 

Двете момиченца са транспортирани в болница, след като пристигналите спасителни екипи режат ламарините, за да ги извадят. По-голямото дете е оперирано, но няма опасност за живота му. Бебето е в стабилно състояние.

 

"Този човек трябва само да се срамува. След като отне живота на две млади жени, той избяга, без дори да се опита да им помогне. Надявам се, че срещу него ще бъдат взети сериозни мерки. Но сега трябва да мисля за дъщерите си, които ще трябва да растат без майка си", допълва бащата на момиченцата Девис Да Рос, предава Dir.bg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3418 |29.01.2022 Италия: Управляващите молят действащия президент да остане за втори мандат . 18| 5484 |14.01.2022 Хазарта VS. ”Възраждане”: Депутатите на Костадинов поискаха да се влиза в НС след тест за алкохол и наркотици . 6| 3990 |13.01.2022 Тестът за промяна в съдебната система предстои с избора на шеф на ВКС. Съмненията за бойкот остават . 17| 3260 |13.01.2022 Настимир Ананиев: Протестът пред НС беше партиен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads