Реклама / Ads
14| 5378 |05.03.2020 НОВИНИ

Юрий Борисов: Имахме намерение да правим партия, искаха да ни сплашат с ареста за шпионаж

.
Юрий Борисов
Решението на съда излезе краят на януари. Няма обжалване. Това е окончателно решение. Реших да съдя МВР, защото ме арестуваха унизително. Нанесоха ми удар върху репутацията. Това е морално удовлетворение. Това каза пред БТВ Юрий Борисов от движение „Русофили“, който бе арестуван на 9 септември м. г. за шпионаж. Той осъди СДВР за ареста.
 

Имам две хипотези за ареста. Едната е сплашване, тъй като не бях само аз арестуван. Втората ми хипотеза е, че са имали намерение да ми повдигнат обвинение. Но след това са ме направили свидетел. Но мисля, че става дума за сплашване. Това е политическо преследване на мироглед и оспорване на основни политики на властта. Нашата лъжица е по-голяма отколкото властта може да преглътне. Имаме много симпатизанти. Това сплашване дойде изненадващо, но не е алогично.

 

Аз съм работил в полза на много държави. Когато говорим за шпионаж, значи предаване на тайни. Близък съм с Леонид Решетников. Не зная този човек защо го нарочиха. Той след пенсиониране не се занимаваше с политика. Той е интересен човек. С него ме свързва православието. Когато седнем в ресторант се интересуваме какво мислят хората-това е нормален човешки разговор. В „Дума“ сме поръчвали социологическо проучване. Четири часа ме разпитваха в следствието, за да научат за някакви пари. Тези изследвания са публикувани в руски и български медии. Става дума за символични пари. Тук го няма заека. Ние мислехме как да реализираме определени политически цели-създаване на русофилска партия, която да се бори за влизане в парламента. За мое съжаление това не се реализира. Това беше преди 6-7 години. Мислехме какви финанси можем да разполагаме. Ние си осигуряваме парите за „Русофили“. Само символично ни дават за концерти и дотам.

 

Питаха ме дали съм получавал пари. Трима следователи ме разпитваха. Те разпитваха за публикация на в. „Телеграф“. Питаха ме дали съм ходил в Крим. Казах им три пъти, че не съм. И на тях им стана неудобно.  Аз не мога да си намеря чорапите, те ме питат за шпионаж. Питаха ме имали ли сме намерения де правим партия, какъв бизнес съм искал да правя. България се нуждае от нови партии в парламента. МВР ще ги съдя отделно за обезщетение в друго дело. Сега ги осъдих за 10 лева. Обвинението срещу Миталов е политическо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3985 |04.03.2020 Борисов: План за мигрантите има. Полагаме големи усилия . 61| 14253 |02.03.2020 Борисов: Ще дойде ден да жалите и за мене, чакайте хубава новина от Турция . 10| 4714 |27.02.2020 Борисов: Поемаме първите 11 дни болничен за карантина, но НОИ може да фалира . 28| 5486 |27.02.2020 Борисов: Какви реформи направи БСП за 100 години?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads