Реклама / Ads
0| 5742 |03.06.2022 НОВИНИ

Късно е, фрау Меркел, да си посипете главата с пепел от изгоряла репутация

.
Владимир Путин, Ангела Меркел
Ангела Меркел изплува от забрава след три месеца фашистки гуляи на най-близкия си стар приятел Валдемар* /бел. ред. – Владимир Путин/. Тя изплува в публичното пространство не с празна глава и уста, а гневно и остро осъждайки агресията на „затворника в бункера“. Дори геноцидът в Буча не предизвика незабавна реакция от комсомолката фрау Меркел. И тук изведнъж се разнесе воят на Баскервилското куче. Но не в блатата, а под топлото слънце на италианското Торино, където фрау живее във вила, след като отиде на заслужена почивка.
 

Разбира се, по-добре късно, отколкото никога. Но е минало твърде малко време, за да може международната общност да забрави... Колко внимателно бившият германски канцлер кърмеше и отглеждаше огромен гноен абсцес на фашизма върху тялото на планетата Земя... в продължение на 16 години. Абсцесът Путин. Като мъдра жена и интелигентен, опитен политик, Меркел не можеше да не види процесите, които протичат в Русия, и да не забележи трансформацията на своя приятел Владимир Путин. Превръщането му пред очите ни в нейния прочут сънародник Хитлер. В крайна сметка такива хора и процеси са по-познати и очевидни за германците, отколкото за всички други нации.

 

Украйна си спомня много добре срещата на върха на НАТО през 2008 г. в Букурещ. Тогава благодарение на Меркел и Саркози – френско-германския картел – Украйна не получи план за действие за членство от НАТО. Заради доведения син на Меркел – Путин. Ако Украйна беше станала член на НАТО, то днес нямаше да има война на европейския континент... За което сега толкова съжалява Меркел.

 

През 2022 г. германското общество изведнъж ясно осъзна: Меркел е прекарала целия си мандат, превръщайки енергийната и икономическа сигурност на Германия и страните от ЕС в евтин руски газ. Трябва да се каже, че фрау Меркел старателно заби Германия в кремълската енергийна примка на приятеля си Путин.

 

Няколко седмици преди края на мандата си германският канцлер буквално принуди президента Байдън да се съгласи със завършването на проекта „Северен поток-2“, макар че години наред й крещяха в ухото: „СП-2“ е проект на политически шантаж и в него няма никакъв икономически смисъл“. Няма наивници, които да не са знаели, че Меркел, която разбира от икономика, не е разбрала това. Но въпреки това лобираше за „Северен поток-2“.

 

Е, къде е „СП-2“ днес? Фрау, вие ли ще разкажете всичко сама или ще чакаме наказателни дела, книги и статии, журналистически разследвания за дълбоката корупция на вас, немските и европейските политици!?

 

Днес Украйна разбира какъв развод са прекарали Меркел, Оланд и Макрон осем години в Нормандския формат. Всичко би било наред, но от 2014 г. насам украинците са убити в Донбас. В люлката на Нормандския формат и Минск II Меркел, Макрон и Путин внимателно формализираха окупацията и анексирането на украинските земи – украинския Донбас.

 

Фрау Меркел стои зад всичко. Преди две седмици (след Буча, Мариупол и т.н.) Меркел все още казваше „Не съжалявам за нищо“. За какво да съжалява Меркел? Всичко, за което сладко мечтаеше в дългата си комсомолска младост, се сбъдна.

 

Какво се случи за толкова кратко време, фрау Ангела? Какво Ви накара днес да атакувате приятеля си, фашистът Валдемар, с яростни критики!? Вярно е, че през това време германското общество (и не само то) започна да проявява засилен интерес към дейността на бившата канцлерка Меркел и редица германски политици, които отвъд благоприличието са израснали заедно с Кремъл на Путин. Дори изчезналият бивш канцлер Шрьодер и агентът на КГБ Варник бяха принудени спешно да избягат от „Газпром“, отказвайки десетки милиони евро.

 

Късно е, фрау, да си поръсите главата с пепел от изгоряла репутация!

 

Юрий Радухин , публицист, политически експерт за „Главред“

 

* Валдемар - Фалшивият Валдемар или Волдемар (на немски: Der falsche Woldemar, falsche Waldemar, † 1356 в Десау, Анхалт) е един самозванец, който получава от Карл IV от 1348 до 1350 г. маркграфство Бранденбург.

 

Превод и редакция: Фрог Нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3380 |31.05.2022 Украйна за новите евросанкции: Твърде късно, твърде бавно, недостатъчно . 0| 3022 |15.05.2022 17 години по-късно: ЦСКА и Левски в зрелищен двубой за Купата на България . 0| 3146 |03.05.2022 Румяна Коларова: Рано или късно БСП ще напусне коалицията, но не и сега . 0| 9466 |20.04.2022 Politico: Западът обеща по много от всичко на Украйна, но може би е късно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads