Реклама / Ads
0| 3386 |20.04.2022 НОВИНИ

Ива Митева: Гласувах за отмяна на Великденската ваканция, защото има много работа за вършене

.
Ива Митева
Гласувах за отмяна на Великденската ваканция, защото има много работа за вършене. Може пък покрай ваканцията страстите да се поуспокоят, но наистина имаме много задачи. Това заяви заместник-председателят на парламента и депутат от ”Има такъв народ” (ИТН) Ива Митева.
 

Относно отпускането на средства на АПИ да се изплати на строителните фирми, Митева посочи, че не е участвала в гласуването.


Не участвах в гласуването, защото още миналата седмица се аргументирах защо съм против този тип решения за одобряване на плащане от парламента. Не е работа на Народното събрание да одобрява плащания, които са в правомощията на Министерски съвет и на министъра на финансите. Все пак хубавото в цялото това решение е, че успяхме да отворим вратата, за да получат хората парите си и да има нови възлагания и да се довършат започнатите ремонти, обясни Ива Митева пред bTV.

 

По темата с избора на управител на БНБ тя сподели, че е останала изненада от вчерашния коментар на Андрей Гюров, че е получил подкрепа от нея, за да се кандидатира за гуверньор на централната банка. По думите ѝ казаното от нея е било в кръга на шегата.


Просто му предложих да се кандидатира, защото все пак има докторска степен и тогава му заявих през смях, че дори аз бих гласувала за него. Не е хубаво да се изговарят неверни думи. Това, което каза вчера, не беше вярно, а лъжа. Надявам се г-н Гюров да ми се извини, разясни тя.


Митева подчерта, че ИТН продължава да стои зад Любомир Каримански. Ние стоим зад г-н Каримански и смятаме, че не е добър знак да издигнеш някого и след това да го оттеглиш, смята зам.-председателят на парламента


Що се отнася до парламентарните комисии, Митева посочи, че в момента те не са разпределени справедливо, от което ИТН са най-ощетени за разлика от ДБ и БСП, които имат повече членове по комисии, колкото реално им се полага.


По отношение на последните социологически изследвания, в които ИТН бележи спад в доверието, Митева сподели, че "е естествено да има срив, когато си в управлението".





 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2896 |12.04.2022 Ива Митева: Някой иска ръчички да пипат бюлетините и да определят изборния резултат . 0| 4952 |09.04.2022 Митева: Премиерът предложи на Каримански пост, далеч от България . 0| 3093 |08.04.2022 Пуснаха жалби в съда за отмяна на арестите на Хаджигенов и Бабикян . 0| 3069 |25.03.2022 Отмяна на извънредната епидемична обстановка предлагат управляващите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads