Реклама / Ads
22| 4286 |11.12.2023 НОВИНИ

Ивайло Мирчев: Натовският камуфлаж на Радев падна, използва опорки на "Възраждане"

.
Ивайло Мирчев
Държавният глава няма подготвен алтернативен проект за промени в Конституцията. Президентът беше избран като натовски генерал, а в момента имаме един президент, който си свали натовския камуфлаж и под него се вижда руската рубашка. С промените в Конституцията ние искаме да се затвърди евроатлантическия курс на страната, който служебните правителства на Радев се опитаха да променят, посочи депутатът от ПП-ДБ.
 

Според Мирчев по въпроса за 100-те БТР за Украйна Радев ползва опорки на "Възраждане".

 

Не е подлагано на каквато и да е обсъждане това, че след март месец Мария Габриел ще бъде премиер. До момента и премиерът Николай Денков, и вицепремиерът Мария Габриел се справят добре с работата си. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Ивайло Мирчев по повод предложението на Радомир Чолаков от ГЕРБ министърът на финансите Асен Василев да стане вицепремиер, заедно с председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да стане премиер при ротацията.


По думите му не е обсъждано и никога не е поставяно като условие страната ни да приеме повече мигранти срещу приемането на България в Шенген по въздух.


Ние най-после сме пред възможността България наистина да влезе в Шенген. Да, първо ще бъде по въздух, но ние ще искаме конкретна дата още през 2024 г. за влизане и по суша, заяви Мирчев.


В отговор на въпрос той уточни, че промените в Конституцията трябва да бъдат окончателно приети 4-5 дни преди Коледа.


Той отбеляза, че конституционните промени, свързани със служебното правителство, се правят, за да се ограничи властта да прави еднолично безпринципни назначения в службите за сигурност.


Ивайло Мирчев посочи, че управляващото мнозинство трябва да изработи определен механизъм, по който да стават назначенията в регулаторите.


Надявам се това да стане съвсем скоро, след Нова година. Тогава ще се заемем истински с регулаторите. Сега сме на вълна бюджет и Конституция. За нас е важно не просто да сложим квоти на една или друга партия, а наистина да има селекция и тези регулатори да работят като такива. Защото в момента няма регулатори. Когато тези регулатори работят, работи бизнесът, работи държавата. А в момента те са зависими от политици, каза още Мирчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3885 |11.12.2023 Георги Ангелов: България трябва да постави на "Лукойл" това важно условие за разрешаване на сделката . 5| 3615 |11.12.2023 Проучване: У нас има осезаема липса на общопрактикуващи лекари и психиатри . 6| 4082 |11.12.2023 Адв. М. Екимджиев: Конституцията е спазарена в сглобката . 4| 4832 |11.12.2023 Извънредно заседание на парламента: Първо четене на Бюджет 2024

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads