Реклама / Ads
9| 10906 |14.11.2022 НОВИНИ

Ивайло Мирчев, ДБ: Не съм чул, че ще подкрепим Б. Бонев. Време е да кажем ”довиждане” на ГЕРБ в големите градове

.
Ивайло Мирчев
Аз не съм чул, че ще подкрепим Борис Бонев за кметските избори в София. Ние искаме общо явяване заедно с ”Продължаваме промяната”. Ние с Борис Бонев сме единомишленици много отдавна. Но кой ще бъде кандидат за кмет на София трябва предварително да се изговорят доста теми. Важното е, че трябва да имаме обща и единна кандидатура. И да кажем ”довиждане” на ГЕРБ в големите градове в България.
 

Вижте на какво прилича София в момента. Кардинални различия нито със "Спаси София" сме имали по отношение на столицата, нито с "Продължаваме промяната". Това заяви Ивайло Мирчев от "Демократична България".


"ГЕРБ трудно ще създадат кабинет с първия мандат, защото нямат партньори. Със сигурност няма да получат нашата подкрепа. Както виждам, няма да получат подкрепата и на нито една от другите сили", смята той.


"Ние не считаме, че трябва да има мандат и управление на ГЕРБ. Защото за тези 12 години сме установили какво е да управлява тази партия. ГЕРБ стана символ на корупцията. И сме силно на мнението, че ГЕРБ трябва да бъдат държани далеч от властта. Шанс да състави кабинет има "Продължаваме промяната". 121 гласа трудно биха били събрани. По-скоро говорим за правителство на малцинството, ако евентуално то получи такава подкрепа в Народното събрание. Най-логичната коалиция може да бъде между "Продължаваме промяната" и "Демократична България". Разграничителните линии с БСП вече са твърде много. Освен войната в Украйна, модернизацията на българската армия, еврото, хартиената бюлетина. БСП започват все повече да се отдалечават от разумността. Затова разбирам колегите от ПП, отхвърляйки възможността да управляват заедно с БСП. Не мисля, че ще става въпрос въобще за някаква коалиция с БСП.", категоричен бе той пред bTV.


"Искаме да направим нещо за страната си. Не можем да направим компромис и да управляваме заедно с ГЕРБ", каза още Мирчев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 3188 |13.11.2022 Ивайло Мирчев: В България има хора, които вярват, че все още Брежнев е на власт в СССР . 3| 3291 |10.11.2022 Кирил Петков: Няма да подкрепим първия мандат . 1| 2969 |10.11.2022 Свиленски, БСП: Мандат на ГЕРБ няма да подкрепим . 15| 4742 |09.11.2022 Ивайло Мирчев: В парламента стана ясно руското ядрено лоби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads